23 Јануари, 2018
0.7958

Бизнис инсајдер советува: Не правете ги овие грешки при промена на работно место

Објавено во: Финансии 10 Јануари, 2018

Менувањето на работното место и, поконкретно, сферата на дејствување не е лесен чекор, но може да биде токму она што треба да ве направи позадоволни и исполнети како професионалец.

Без разлика дали ви се досадило во канцеларијата, чувствувате исцрпеност или ви е потребен нов предизвик, промената е можна. Но, тоа мора да биде добро обмислено. Според Business Insider, луѓето често ги прават следните грешки кога ги менуваат своите кариери. Не дозволувајте ги истите и вие.

1. Донесувате избрзана одлука. Треба внимателно да ја разгледате ситуацијата и да анализирате што не ви се допаѓа оваа во работа, како и да ги организирате приоритетите за новата можност која ја барате.

2. Вие ја избирате вашата работа само заради платата. Да, тоа е важно, но постојат и други важни работи - рамнотежата помеѓу работата и приватноста, можностите за развој, итн.

3. Давате отказ без да имате друга работа. Ова е доста ризично бидејќи не е јасно колку долго ќе ја барате следна работна можност.

4. Не барате доволно мислења. Можеби сте избрале поле во кое сакате да се преквалификувате и да истражувате. Сепак, мора да разговарате со што повеќе луѓе што работат што е можно подолго за да ја добиете вистинската идеја.

Можеби ќе ве интересира

Колку порасна долгот во државни хартии?

Колку порасна долгот во државни хартии?

ХРВАТКА ВО АВСТРИЈА: За оваа плата во Хрватска би работела три месеци

ХРВАТКА ВО АВСТРИЈА: За оваа плата во Хрватска би работела три месеци

Огласи за работа: Вработуваат Македонско село, Мепсо ...

Огласи за работа: Вработуваат Македонско село, Мепсо ...

Економиите ги наградуваат богатите наместо тешкиот труд на милиони луѓе: 1% од населението има 82% од светското богатство

Економиите ги наградуваат богатите наместо тешкиот труд на милиони луѓе: 1% од населението има 82% од светското богатство

Има ли иднина нафтената криптовалута OilCoin?

Има ли иднина нафтената криптовалута OilCoin?

Ќе делува ли НАТО како „афричка слива“ за нашата берза?

Ќе делува ли НАТО како „афричка слива“ за нашата берза?

Три грешки на шефовите, кои ги тераат вработените да си дадат отказ

Три грешки на шефовите, кои ги тераат вработените да си дадат отказ

Седум начини како да заштедите пари при пазарување

Седум начини како да заштедите пари при пазарување

РУЖИЦА ГО СПОДЕЛИ ИСКУСТВОТО: Еве колку може да заработите на брод

РУЖИЦА ГО СПОДЕЛИ ИСКУСТВОТО: Еве колку може да заработите на брод