24 Октомври, 2017
0.5768

ЕВЕ КАКО ГО ПЛАЌААТ ОДМОРОТ: Некои со последна плата, а други со кредит

Објавено во: Стил 10 Август, 2017

Хрватскиот сајт Мојпосао направи анкета со 600 испитаници за тоа како го финансираат годишниот одмор, при што 45% одговориле дека за таа намена ќе ја потрошат последната плата. 

Некои од анкетираните одговориле дека ќе земат минус од плата, а други дека на одмор ќе одат со бонус кој го добиле на работа. 

Само 36% на одмор ќе одат со заштеди. 

Од анкетираните 11% ќе го платат одморот со кредит, а 8% со регрес. 

За да заминат на одмор некои ќе искористат плаќање на 12 односно 24 рати. 

Можеби ќе ве интересира

MOTИВАЦИЈА: Mилано им плаќа на граѓаните да не возат автомобили

MOTИВАЦИЈА: Mилано им плаќа на граѓаните да не возат автомобили

ПЛОДОВИ НА ГЕНИЈАЛНИОТ УМ: Што открил Стивен Хокинг за ширење на вселената?

ПЛОДОВИ НА ГЕНИЈАЛНИОТ УМ: Што открил Стивен Хокинг за ширење на вселената?

(ФОТО) Ѕирнете во куќата облакодер: Ја поседува најбогатиот бизнисмен во Индија

(ФОТО) Ѕирнете во куќата облакодер: Ја поседува најбогатиот бизнисмен во Индија

(ФОТО) Oва се најубавите европски села

(ФОТО) Oва се најубавите европски села

Заборавете ги познатите дестинации, оваа земја освојува

Заборавете ги познатите дестинации, оваа земја освојува

„Фчерашни новости“: Откриваме: Нова професија во Македонија

„Фчерашни новости“: Откриваме: Нова професија во Македонија

Има ли Македонија свој Харви Вајнстеијн?

Има ли Македонија свој Харви Вајнстеијн?

(ФОТО) ГРАД ВО КОЈ ВРЕМЕТО ЗАСТАНАЛО: Нема автобуси и автомобили, а луѓе има премногу

(ФОТО) ГРАД ВО КОЈ ВРЕМЕТО ЗАСТАНАЛО: Нема автобуси и автомобили, а луѓе има премногу

Купете си државјанство со биткоини во оваа островска држава

Купете си државјанство со биткоини во оваа островска држава