22 Јули, 2017
0.2627

КОНСУЛТАНТ СОВЕТУВА: Ако мислите дека ќе најдете совршена работа, подгответе се за неуспех

Објавено во: Стил 17 Јули, 2017

Симон Синек, познат консултант вели дека барањето добра работа не е како собирање на трофеи. 

Тој вели дека е важно да се совлада вештината на работењето, односно да направите работата да ви биде важна. 

Додава дека тоа ќе се постигне со секојдневна одговорност, односно да се промени перцепцијата за улогата која ја имате. 

Консултантот вели дека луѓето грешат кога веруваат дека ќе најдат идеална работа. 

Наместо тоа советува дека е подобро да барате работа која ќе одговара на вашите вештини и склоности. 

Синек вели дека на овие работи треба да се потсетуваме често, затоа што идеална работа нема, туку работата која ја имаме треба да ја претвориме во работа од соништата. 

Синек додава дека не треба да одите од работа на работа, затоа што на крај ќе бидете незадоволни. 

Можеби ќе ве интересира

(ВИДЕО) Ова е едно од најмалите села во соседството

(ВИДЕО) Ова е едно од најмалите села во соседството

3 работи кои секој лидер може да ги научи од грешките на Џон Сноу

3 работи кои секој лидер може да ги научи од грешките на Џон Сноу

(ВИДЕО) Вака полицијата во Естонија се справува со „тркачите“

(ВИДЕО) Вака полицијата во Естонија се справува со „тркачите“

(ФОТО) ПУТИН СЕ ПОЧЕСТИ НОВА ВИЛА ВО ЛА ЗАГАЛЕТА: Токму таму ќе развива и нов бизнис!

(ФОТО) ПУТИН СЕ ПОЧЕСТИ НОВА ВИЛА ВО ЛА ЗАГАЛЕТА: Токму таму ќе развива и нов бизнис!

Видео: Реми Галард ги навреди туристите во Франција, но „спаси“ човечки живот

Видео: Реми Галард ги навреди туристите во Франција, но „спаси“ човечки живот

ЗА ВЛЕЗ, ДВЕ ЛЕЖАЛКИ И ЧАДОР: На оваа црногорска плажа подгответе 120 евра дневно

ЗА ВЛЕЗ, ДВЕ ЛЕЖАЛКИ И ЧАДОР: На оваа црногорска плажа подгответе 120 евра дневно

(ВИДЕО) Монтажна куќа која се склопува за осум минути

(ВИДЕО) Монтажна куќа која се склопува за осум минути

Како да ја објaсните долгата пауза без работа во вашето CV?

Како да ја објaсните долгата пауза без работа во вашето CV?

Зошто е важно да носите облека по мерка?

Зошто е важно да носите облека по мерка?