22 Јули, 2017
0.1892

МАПА НА МРЗЛИВОСТ: Каде сме ние?

Објавено во: Свет 16 Јули, 2017

Американски научници од Стенфорд универзитетот направија мапа за мрзливост на која е прикажано во која земја колку луѓето се физички активни. 

На врвот е Хонг Конг каде луѓето прават по  6.880 чекори дневно, а на дното е Индонезија со 3.513 чекори дневно. 

Во САД и Мексико луѓето приближно се движат, но Американците се подебели. 

Во Србија луѓето прават по 5000 чекори во просек, а слична е состојбата и со Македонија. 

Јапонците прават по 6000 чекори дневно, Шпанците нешто помалку од 6000, Бразил нешто над 4000. 

Во Шведска е мал јазот меѓу неактивни и активни луѓе, а со тоа и бројот на дебели луѓе е мал. 

Можеби ќе ве интересира

КАТАР ОДЛУЧИ: Воведува нови мерки за борба против тероризмот

КАТАР ОДЛУЧИ: Воведува нови мерки за борба против тероризмот

СЕ ЗАТВОРА УШТЕ ЕДНА ВРАТА: Нема повеќе оружје од Германија за Турција?

СЕ ЗАТВОРА УШТЕ ЕДНА ВРАТА: Нема повеќе оружје од Германија за Турција?

Амазон под истрага во САД: Се истражува дали мамеле со цени

Амазон под истрага во САД: Се истражува дали мамеле со цени

Nokia ја тресат оставки: Зошто директорот се повлекува од фунцијата?

Nokia ја тресат оставки: Зошто директорот се повлекува од фунцијата?

Британски авиокомпании ќе го земаат багажот од дома, патниците само ќе се чекираат на аеродромите

Британски авиокомпании ќе го земаат багажот од дома, патниците само ќе се чекираат на аеродромите

Од Њујорк до Вашингтон за 29 минути - новиот проект на Муск доби зелено светло

Од Њујорк до Вашингтон за 29 минути - новиот проект на Муск доби зелено светло

Никој не сака да си го крсти детето Доналд во САД

Никој не сака да си го крсти детето Доналд во САД

БЕЗ ДОГОВОР: Вториот круг на преговори заврши без разбирање на Брисел и Лондон за правата на граѓаните по Брегзит

БЕЗ ДОГОВОР: Вториот круг на преговори заврши без разбирање на Брисел и Лондон за правата на граѓаните по Брегзит

Видео: Пилот слета на автопат среде огромна гужва

Видео: Пилот слета на автопат среде огромна гужва