21 Август, 2017
0.1549

На 28 години заработила милиони и се пензионирала

Објавено во: Финансии 08 Август, 2017

Девојка од Њујорк пред помалку од година дена го освои светот кога со вложување освои милиони и се пензионираше. 

Во 2009 година дипломирала на Харвард по што добила работа во инвестициска компанија. 

Таму стекнала знаење и искуства со помош на кои заработила големо богатство за само неколку години, пишува Форбс. 

По посета на будистички храм во Тајван решила да го промени начинот на живот, односно да штеди, така што подоцна ќе може да вложи и да се збогати. 

Неколку години била финансиски стручњак, а воедно и штедела. 

Со акумулираните пари успеала да дојде до голема добивка. 

Првиот милион го заработила на свои 26 години. 

Таа година си повратила 13% од вложените пари. 

Девојката сега на 28 години е милионерка и пензионерка. 

Можеби ќе ве интересира

За успех не се пресудни годините, туку идејата

За успех не се пресудни годините, туку идејата

МАКЕДОНИЈАТУРИСТ ИМА ДРАМАТИЧЕН ПАД НА ПРИХОДИТЕ

МАКЕДОНИЈАТУРИСТ ИМА ДРАМАТИЧЕН ПАД НА ПРИХОДИТЕ

СЛОВЕНИЈА ДАЛЕКУ ПРЕД ХРВАТСКА: Кој зема највисоки плати?

СЛОВЕНИЈА ДАЛЕКУ ПРЕД ХРВАТСКА: Кој зема највисоки плати?

ИМААТ ПОВЕЌЕ РАБОТНИЦИ: Платите ќе им пораснат за само 1%

ИМААТ ПОВЕЌЕ РАБОТНИЦИ: Платите ќе им пораснат за само 1%

Зошто експлодира цената на акцијата на прилепски „Мермерен комбинат“?

Зошто експлодира цената на акцијата на прилепски „Мермерен комбинат“?

ЗАДОЛЖУВАЊА: Се гази на тенок мраз – како ќе се менаџираат долговите?

ЗАДОЛЖУВАЊА: Се гази на тенок мраз – како ќе се менаџираат долговите?

ПРЕТПРИЕМАЧКА ПРИКАЗНА: Едно по едно ќе решавате и бизнисот ќе тргне

ПРЕТПРИЕМАЧКА ПРИКАЗНА: Едно по едно ќе решавате и бизнисот ќе тргне

РАБОТА ВО КИНА: Заработуваат и по 2000 евра

РАБОТА ВО КИНА: Заработуваат и по 2000 евра

Што треба да имате на ум ако купувате акции во „Макошпед“?

Што треба да имате на ум ако купувате акции во „Макошпед“?