23 Јануари, 2018
0.6253

Ова е повредно од мед, цената е 100.000 долари

Објавено во: Агробизнис 25 Декември, 2017

Пчеларите во Србија најдоа начин да заработат, па така наместо мед, собираат пчелин отров кој чини 100.000 долари по килограм. 

Овој отров се користи за производство на креми со ботокс. 

Плус се употребува за производство на лекови против реуматски и кардиоваскуларни болести. 

За производство на пчелин отров процесот трае 45 минути. 

За еден грам се потребни 15 пчелини друштва. 

Во Русија и Кина оваа гранка е многу развиена. 

Можеби ќе ве интересира

Николовски потпиша свечена изјава за поддршка на Европската декларација за развој на производството на соја без ГМО

Николовски потпиша свечена изјава за поддршка на Европската декларација за развој на производството на соја без ГМО

Расте откупната цена на тутунот, се интензивираат инвестициите во тутунската индустрија

Расте откупната цена на тутунот, се интензивираат инвестициите во тутунската индустрија

Дали земјоделците должници ќе можат до државни субвенции?

Дали земјоделците должници ќе можат до државни субвенции?