23 Јануари, 2018
0.3455

Раздвижување со акциите на првиот работен ден по празниците

Објавено во: Финансии 10 Јануари, 2018

Вчера, на првиот работен ден по празниците, се бележат нови движења со акциите на девет котирани друштва, но овој пат не станува збор за тргување со акции, туку со нетрговски трансфер на обични акции со право на глас. 

Македонска берза согласно податоците добиени од Централниот депозитар за хартии од вредност, соопшти дека вчера на 9 јануари е извршен следниот нетрговски трансфер на акции на котирани друштва:

- Уготур АД Скопје – 26 обични акции;
- РЖ Институт АД Скопје – 6 обични акции;
- Арцелормиттал Скопје (ЦРМ) АД Скопје – 776 обични акции;
- РЖ Економика АД Скопје – 23 обични акции;
- РЖ Интер-Трансшпед АД Скопје – 24 обични акции;
- РЖ Услуги АД Скопје – 197 обични акции;
- РЖ Техничка Контрола АД Скопје – 9 обични акции;
- Макстил АД Скопје – 535 обични акции;
- Арцелормиттал Скопје (ХРМ) АД Скопје – 465 обични акции;

Можеби ќе ве интересира

Колку порасна долгот во државни хартии?

Колку порасна долгот во државни хартии?

ХРВАТКА ВО АВСТРИЈА: За оваа плата во Хрватска би работела три месеци

ХРВАТКА ВО АВСТРИЈА: За оваа плата во Хрватска би работела три месеци

Огласи за работа: Вработуваат Македонско село, Мепсо ...

Огласи за работа: Вработуваат Македонско село, Мепсо ...

Економиите ги наградуваат богатите наместо тешкиот труд на милиони луѓе: 1% од населението има 82% од светското богатство

Економиите ги наградуваат богатите наместо тешкиот труд на милиони луѓе: 1% од населението има 82% од светското богатство

Има ли иднина нафтената криптовалута OilCoin?

Има ли иднина нафтената криптовалута OilCoin?

Ќе делува ли НАТО како „афричка слива“ за нашата берза?

Ќе делува ли НАТО како „афричка слива“ за нашата берза?

Три грешки на шефовите, кои ги тераат вработените да си дадат отказ

Три грешки на шефовите, кои ги тераат вработените да си дадат отказ

Седум начини како да заштедите пари при пазарување

Седум начини како да заштедите пари при пазарување

РУЖИЦА ГО СПОДЕЛИ ИСКУСТВОТО: Еве колку може да заработите на брод

РУЖИЦА ГО СПОДЕЛИ ИСКУСТВОТО: Еве колку може да заработите на брод