22 Јули, 2017
0.2742

СЕ ПОВЕЌЕ СВЕТСКИ ПАТНИЦИ: Посетен е и Блискиот Исток

Објавено во: Стил 17 Јули, 2017

Бројот на странски туристи кои патуваат од јануари до април годинава е зголемен за 6%, и тоа е највеќе за една деценија. 

Оваа информација ја објави Светската туристичка организација. 

Со тоа посетените дестинации го одржуваат растот, а другите се опоравуваат. 

369 милиони туристи патувале во првите четири месеци од годинава. 

Азија и Пафицикот имаат раст за 6%, а Америка за 4%. 

Западна Европа имала за 4% повеќе туристи, а Северна за 9% повеќе. 

Во централна и Источна Европа растот на посетители е за 4%. 

Јужна Азија отскокнува и таа имала за 14% повеќе гости. 

Во Северна Африка пак имало за 18% повеќе туристи во првите четири месеци оваа година. 

Можеби ќе ве интересира

(ВИДЕО) Ова е едно од најмалите села во соседството

(ВИДЕО) Ова е едно од најмалите села во соседството

3 работи кои секој лидер може да ги научи од грешките на Џон Сноу

3 работи кои секој лидер може да ги научи од грешките на Џон Сноу

(ВИДЕО) Вака полицијата во Естонија се справува со „тркачите“

(ВИДЕО) Вака полицијата во Естонија се справува со „тркачите“

(ФОТО) ПУТИН СЕ ПОЧЕСТИ НОВА ВИЛА ВО ЛА ЗАГАЛЕТА: Токму таму ќе развива и нов бизнис!

(ФОТО) ПУТИН СЕ ПОЧЕСТИ НОВА ВИЛА ВО ЛА ЗАГАЛЕТА: Токму таму ќе развива и нов бизнис!

Видео: Реми Галард ги навреди туристите во Франција, но „спаси“ човечки живот

Видео: Реми Галард ги навреди туристите во Франција, но „спаси“ човечки живот

ЗА ВЛЕЗ, ДВЕ ЛЕЖАЛКИ И ЧАДОР: На оваа црногорска плажа подгответе 120 евра дневно

ЗА ВЛЕЗ, ДВЕ ЛЕЖАЛКИ И ЧАДОР: На оваа црногорска плажа подгответе 120 евра дневно

(ВИДЕО) Монтажна куќа која се склопува за осум минути

(ВИДЕО) Монтажна куќа која се склопува за осум минути

Како да ја објaсните долгата пауза без работа во вашето CV?

Како да ја објaсните долгата пауза без работа во вашето CV?

Зошто е важно да носите облека по мерка?

Зошто е важно да носите облека по мерка?