21 Февруари, 2018
0.4551

Шефот често треба да ги кажува овие 8 реченици за да го мотивира неговиот тим

Објавено во: Финансии 07 Ноември, 2017

Повеќето луѓе ги сметаат парите како главна мотивација, но односот на менаџерот е исто така клуч за начинот на кој работат вработените. Важно е на тимот да му покаже дека е вредно што неговите напори се забележани дека тој има вистински ефект врз неговата работа.

За таа цел, шефовите не треба да ја чуваат својата пофалба кога ќе биде заслужена. Inc.com дава пример со неколку реченици, што е добро за секој шеф често да ги каже.

Пофалба за одредена задача

1. "Знам дека анализата на овие податоци е многу тешка и одзема многу време. Сте направиле одлична работа!"

2. "Убаво е што успеавте да го научите вашиот нов колега да работи толку брзо, а тоа многу му помогна на тимот!"

Пофалба за квалитети

3. "Вашиот позитивизам навистина создава пријатна атмосфера во канцеларијата!"

4. "Мирот со кој се соочи по напната ситуација вчера, беше исклучително важно. Тоа помогна и на останатите да не паничарат, туку да се фокусираат на најважните работи!"

Пофалба за придонес

5. "Вашето присуство тука беше клучен фактор во развојот на компанијата. Без вас, немаше да постигнеме таков успех!"

Пофалби кои покажуваат дека мислењето на вработениот е ценето

6. "Имаме важен состанок денес. Ќе ми биде драго да присуствуваш, бидејќи си добар експерт во областа и идеите ти се многу оригинални!"

Пофалби придружени со награди

7. "Оваа недела работеше напорно, може да земеш слободен ден во следната".

8. "Во последните три месеци Ти издржа најмногу работа на грбот. Затоа од фирмата сакаме да ти подариме одмор за време на викендот."

Можеби ќе ве интересира

Успешен старт на криптовалутата „петро“ - инкасирани 735 милиони долари

Успешен старт на криптовалутата „петро“ - инкасирани 735 милиони долари

Koлку заработуваат Словенците, Хрватите, Србите, Босанците, Македонците?

Koлку заработуваат Словенците, Хрватите, Србите, Босанците, Македонците?

ПОЛНИ АВТОБУСИ ОДАТ КОН ГЕРМАНИЈА: Од оваа земја луѓето масовно се иселуваат

ПОЛНИ АВТОБУСИ ОДАТ КОН ГЕРМАНИЈА: Од оваа земја луѓето масовно се иселуваат

ТОП ОГЛАСИ ЗА ДЕНЕС: Вработуваат Скопје Сити мол, Алкалоид АД Скопје ...

ТОП ОГЛАСИ ЗА ДЕНЕС: Вработуваат Скопје Сити мол, Алкалоид АД Скопје ...

Макпетрол продолжува со откупот на сопствени акции

Макпетрол продолжува со откупот на сопствени акции

За прв пат еден милијардер бара богатите како него да плаќаат повисоки даноци

За прв пат еден милијардер бара богатите како него да плаќаат повисоки даноци

Мистериозен инвеститор потроши стотици милиони долари за биткоини

Мистериозен инвеститор потроши стотици милиони долари за биткоини

Зошто каматата за долгот што го враќаме годинава порасна за пола милијарда денари?

Зошто каматата за долгот што го враќаме годинава порасна за пола милијарда денари?

ОСУМ МЕСЕЦИ Е ВО ГЕРМАНИЈА: Ова се добрите и лоши страни

ОСУМ МЕСЕЦИ Е ВО ГЕРМАНИЈА: Ова се добрите и лоши страни