21 Август, 2017
0.1724

Тие заработуваат 132 пати повеќе од просечен работник

Објавено во: Финансии 06 Август, 2017

Во Британија иако платите на менаџерите паднаа за 17% во однос на лани, сепак тие заработуваат 132 пати повеќе од обичен работник со полно работно време. 

Некои од нив заработуваат и по 5 милиони евра во 2016 година. 

Еден обичен работник за оваа сума треба да работи 132 години. 

Истражувањето покажува дела на листата имало само 6 жени кои заработувале по 2,6 милиони фунти годишно. 

Јаз има меѓу платите на раководителите и другата работна сила. 

Можеби ќе ве интересира

За успех не се пресудни годините, туку идејата

За успех не се пресудни годините, туку идејата

МАКЕДОНИЈАТУРИСТ ИМА ДРАМАТИЧЕН ПАД НА ПРИХОДИТЕ

МАКЕДОНИЈАТУРИСТ ИМА ДРАМАТИЧЕН ПАД НА ПРИХОДИТЕ

СЛОВЕНИЈА ДАЛЕКУ ПРЕД ХРВАТСКА: Кој зема највисоки плати?

СЛОВЕНИЈА ДАЛЕКУ ПРЕД ХРВАТСКА: Кој зема највисоки плати?

ИМААТ ПОВЕЌЕ РАБОТНИЦИ: Платите ќе им пораснат за само 1%

ИМААТ ПОВЕЌЕ РАБОТНИЦИ: Платите ќе им пораснат за само 1%

Зошто експлодира цената на акцијата на прилепски „Мермерен комбинат“?

Зошто експлодира цената на акцијата на прилепски „Мермерен комбинат“?

ЗАДОЛЖУВАЊА: Се гази на тенок мраз – како ќе се менаџираат долговите?

ЗАДОЛЖУВАЊА: Се гази на тенок мраз – како ќе се менаџираат долговите?

ПРЕТПРИЕМАЧКА ПРИКАЗНА: Едно по едно ќе решавате и бизнисот ќе тргне

ПРЕТПРИЕМАЧКА ПРИКАЗНА: Едно по едно ќе решавате и бизнисот ќе тргне

РАБОТА ВО КИНА: Заработуваат и по 2000 евра

РАБОТА ВО КИНА: Заработуваат и по 2000 евра

Што треба да имате на ум ако купувате акции во „Макошпед“?

Што треба да имате на ум ако купувате акции во „Макошпед“?