Зошто е добро да се јаде морска храна?
Објавено во: Стил 30 Мај, 2016
Нутриционистите се едногласни дека за одржување на здравјето и идеалната телесна тежина треба редовно да се консумира морска храна. Само една порција морски плодови неделно значително ќе го подобри здравјето, а ризикот од срцев удар ќе го намали за дури 50%.
Препорака е да се консумира најмалку 3 пати неделно затоа што е вистинска ризница на протеини, омега 3 киселини како и витамини и минерали. Благотворно делува на здравјето и виталноста поради големото количество токму на омега 3 масната киселина, која му е неопходна на човековото тело. Поради ниската калорична вредност морските плодови се одличен избор и за оние кои би сакале да се ослободат од вишокот килограми.
Во ресторанот во хотел „Руссиа“ Ви нудиме богат избор на морска храна, а истата е приготвена од нашиот гастроном Марјан Јовановски кој на Светскиот гастрономски натпревар во Истанбул се закити со сребрен медал за подготвување на морска храна.
Живејте здраво и вкусете ја морската храна во ресторанот во хотел „Руссиа“.