22 Март, 2018
0.0693

Да се разреши Одборот на директори на Македонски Телеком, Владата со нов предлог

Објавено во: Македонија 13 Септември, 2017

Владата на Република Македонија достави предлог до Македонски Телеком за избор на нови членови на Одборот на директори, додека пак повеќето актуелни членови треба да се разрешат. 

На владина седница е одлучено разрешени да бидат Жарко Луковски, Панче Кралев, Небојша Стајковиќ, Александар Стојков и Владимир Здравев. 

На нивно место Владата во Одборот на директори на Македонски Телеком ги предложи Горан Трајановски кој истовремено треба да биде избран и за Главен оперативен директор на друштвото, потоа Сашо Велевски, Замир Мехмети за неизвршен независен член, Дивна Ефтимовска за неизвршен независен член, Анета Симеска и Назим Буши кој треба да биде реизбран.

Трајановски има долга кариера во Македонски Телеком на различни позиции и учествувал во реализација на повеќе проекти. Тој има дипломирано на Електротехнички факултет Скопје како инженер по електроника и телекомуникации, а магистрирано Технички универзитет Габрово за индустриски менаџмент. 

Трајановски бил дел и од владините тела, назначен за помошник министер за информатика и телекомуникации, државен советник за информатика и телекомуникации во МВР и основач е на две приватни фирми. 


Можеби ќе ве интересира

Вечерва не се руши „Александар Македонски“, апелираат од Министерство за култура

Вечерва не се руши „Александар Македонски“, апелираат од Министерство за култура

Јанева: СДСМ имаат разговори, но не се со криминално поведение

Јанева: СДСМ имаат разговори, но не се со криминално поведение

Јанева: Не е лесно да се гонат такви моќници кои биле на власт 11 години

Јанева: Не е лесно да се гонат такви моќници кои биле на власт 11 години

Јанева: Ќе докажеме дека обвинетите во случајот „Попис“ го оштетиле буџетот

Јанева: Ќе докажеме дека обвинетите во случајот „Попис“ го оштетиле буџетот

ГРАЃАНИТЕ ЗАГРИЖЕНИ: „Воинот на коњ“ сo кран ќе се тргне од плоштадот?

ГРАЃАНИТЕ ЗАГРИЖЕНИ: „Воинот на коњ“ сo кран ќе се тргне од плоштадот?

Две лица нападнати од кучиња скитници

Две лица нападнати од кучиња скитници

Милошоски: Случајот на СЈО е политички со цел да се дефокусира јавноста

Милошоски: Случајот на СЈО е политички со цел да се дефокусира јавноста

Катимерини пишува дека едно од имињата е прифатено?

Катимерини пишува дека едно од имињата е прифатено?

РУЧЕЦИ, КАФИЊА ИЛИ ПАТУВАЊА: За што најмногу пари трошела власта?

РУЧЕЦИ, КАФИЊА ИЛИ ПАТУВАЊА: За што најмногу пари трошела власта?