23 Февруари, 2024
0.0562

Финансии

Фактор анализа: Зошто дивидендата од 900 денари за акција на Комерцијална банка е реална и очекувана?

Фактор анализа: Зошто дивидендата од 900 денари за акција на Комерцијална банка е реална и очекувана?

23 Февруари, 2024

„НЕ МОЖАМ НА КЕЛНЕР ДА МУ ДАДАМ 3.000 ЕВРА ПЛАТА“: Се случува вистинска катастрофа во Хрватска, угостителите во проблеми

„НЕ МОЖАМ НА КЕЛНЕР ДА МУ ДАДАМ 3.000 ЕВРА ПЛАТА“: Се случува вистинска катастрофа во Хрватска, угостителите во проблеми

23 Февруари, 2024

ГРЦИТЕ ПРИЗНАА: Одморот ќе поскапи за 20 до 30 отсто, затвораат една од најпознатите плажи

ГРЦИТЕ ПРИЗНАА: Одморот ќе поскапи за 20 до 30 отсто, затвораат една од најпознатите плажи

23 Февруари, 2024

КОМЕРЦИЈАЛНА ПРВА „ЌЕ ПОВЛЕЧЕ НОГА“ - акционерите тријат раце, еве колкава дивиденда ќе обзнани банката

КОМЕРЦИЈАЛНА ПРВА „ЌЕ ПОВЛЕЧЕ НОГА“ - акционерите тријат раце, еве колкава дивиденда ќе обзнани банката

22 Февруари, 2024

ФАКТОР ЕКСКЛУЗИВНО: Комерцијална банка со дивиденда од околу 900 денари?

ФАКТОР ЕКСКЛУЗИВНО: Комерцијална банка со дивиденда од околу 900 денари?

22 Февруари, 2024

СОВЕТНИЦИТЕ ДА ДАДАТ ЕДЕН МЕСЕЧЕН ПАУШАЛ, А ГРАДОНАЧАЛНИЧКАТА ЕДНА МЕСЕЧНА ПЛАТА ЗА ЛЕО: Иницијатива до советниците на град Скопје

СОВЕТНИЦИТЕ ДА ДАДАТ ЕДЕН МЕСЕЧЕН ПАУШАЛ, А ГРАДОНАЧАЛНИЧКАТА ЕДНА МЕСЕЧНА ПЛАТА ЗА ЛЕО: Иницијатива до советниците на град Скопје

22 Февруари, 2024

ГЕРМАНИЈА ПОВЕЌЕ НЕ Е „ВЕТЕНАТА ЗЕМЈА“: Масовните отпуштања предизвикуваат лоши услови за живот и работа, расте незадоволството на работниците

ГЕРМАНИЈА ПОВЕЌЕ НЕ Е „ВЕТЕНАТА ЗЕМЈА“: Масовните отпуштања предизвикуваат лоши услови за живот и работа, расте незадоволството на работниците

22 Февруари, 2024

„СЕ НАПЛАЌААТ ПОБАРУВАЊА ПРАСТАРИ НА КОИ ТЕЧАТ ЛИХВАРСКИ КАМАТИ, АМА ФАРАОНИТЕ НЕ СЕ ДАВААТ“: Глигорова повторно во нејзин стил за присилната налата

„СЕ НАПЛАЌААТ ПОБАРУВАЊА ПРАСТАРИ НА КОИ ТЕЧАТ ЛИХВАРСКИ КАМАТИ, АМА ФАРАОНИТЕ НЕ СЕ ДАВААТ“: Глигорова повторно во нејзин стил за присилната налата

22 Февруари, 2024

ВЕЌЕ БАРААТ РАБОТНИЦИ ЗА ЛЕТНАТА СЕЗОНА ВО РЕГИОНОТ: Собарките, келнерите и готвачите можат да заработат и до 2.500 евра!

ВЕЌЕ БАРААТ РАБОТНИЦИ ЗА ЛЕТНАТА СЕЗОНА ВО РЕГИОНОТ: Собарките, келнерите и готвачите можат да заработат и до 2.500 евра!

22 Февруари, 2024

БАХАМИТЕ, СЕЈШЕЛИТЕ, БЕЛИЗЕ И ДВАТА ОСТРОВИ НА КАРАИБИТЕ: Повеќе не се даночни оази за ЕУ

БАХАМИТЕ, СЕЈШЕЛИТЕ, БЕЛИЗЕ И ДВАТА ОСТРОВИ НА КАРАИБИТЕ: Повеќе не се даночни оази за ЕУ

21 Февруари, 2024

ПЕПКО СЕ ПОВЛЕКУВА: Еве каде ги затвораат продавниците

ПЕПКО СЕ ПОВЛЕКУВА: Еве каде ги затвораат продавниците

21 Февруари, 2024

СЕ ДОЗНА ЗОШТО СЕ ПРОДАДОА АКЦИИ ПО ЦЕНА МНОГУ ПОНИСКА ОД РЕДОВНАТА - подарок во рамки на семејство, ова се мотивите

СЕ ДОЗНА ЗОШТО СЕ ПРОДАДОА АКЦИИ ПО ЦЕНА МНОГУ ПОНИСКА ОД РЕДОВНАТА - подарок во рамки на семејство, ова се мотивите

21 Февруари, 2024

ДАЛИ СТЕ ЗАБЕЛЕЖАЛЕ ДЕКА КОЛИЧКИТЕ ЗА ПАЗАРЕЊЕ РЕЧИСИ СЕКОГАШ СЕ СО ОШТЕТЕНИ ТРКАЛА? Неверојатен трик на трговците, нема ни да сфатите дека сте во стапица

ДАЛИ СТЕ ЗАБЕЛЕЖАЛЕ ДЕКА КОЛИЧКИТЕ ЗА ПАЗАРЕЊЕ РЕЧИСИ СЕКОГАШ СЕ СО ОШТЕТЕНИ ТРКАЛА? Неверојатен трик на трговците, нема ни да сфатите дека сте во стапица

21 Февруари, 2024

ЛОВЦИ НА СТРАНСКИ РАБОТНИЦИ: Заработуваат со наоѓање работници, а за тоа земаат надомест и повисока од бруто плата на еден работник

ЛОВЦИ НА СТРАНСКИ РАБОТНИЦИ: Заработуваат со наоѓање работници, а за тоа земаат надомест и повисока од бруто плата на еден работник

21 Февруари, 2024

БИЗАРНИОТ СВЕТ НА ЛАЖНИ КОМПАНИИ ШТО ГО ПЛАШИ БРИСЕЛ: Директори се деца, а седиштето во древен Египет

БИЗАРНИОТ СВЕТ НА ЛАЖНИ КОМПАНИИ ШТО ГО ПЛАШИ БРИСЕЛ: Директори се деца, а седиштето во древен Египет

21 Февруари, 2024

ПРОМЕНИ ВО НАДЗОРНИОТ ОДБОР НА САВА ПЕНЗИСКО ДРУШТВО - Давид Бенедек ќе биде претседател, доаѓа на местото на Петер Скварча

ПРОМЕНИ ВО НАДЗОРНИОТ ОДБОР НА САВА ПЕНЗИСКО ДРУШТВО - Давид Бенедек ќе биде претседател, доаѓа на местото на Петер Скварча

20 Февруари, 2024

АКО ПЛАНИРАТЕ ЛЕТОВО НА РАБОТА ВО ХРВАТСКА ОВА ТРЕБА ДА ГО ЗНАЕТЕ: Се воведуваат нови правила, работна дозвола само со „амин“ од хрватското МВР

АКО ПЛАНИРАТЕ ЛЕТОВО НА РАБОТА ВО ХРВАТСКА ОВА ТРЕБА ДА ГО ЗНАЕТЕ: Се воведуваат нови правила, работна дозвола само со „амин“ од хрватското МВР

20 Февруари, 2024

СЕ СПРЕМА АКВИЗИЦИЈАТА НА ГОДИНАТА, И ТОА ВО КАРТИЧНАТА ИНДУСТРИЈА - на повидок зделка од 35 милијарди долари

СЕ СПРЕМА АКВИЗИЦИЈАТА НА ГОДИНАТА, И ТОА ВО КАРТИЧНАТА ИНДУСТРИЈА - на повидок зделка од 35 милијарди долари

20 Февруари, 2024