06 Февруари, 2023
0.0272

Агробизнис

ЃУБРИВАТА ПОСКАПЕЛЕ НАД 50 ОТСТО, СЕМИЊАТА СКОРО 13! – има ли крај на „осиромашувањето“, страдаат и земјоделците и граѓаните

ЃУБРИВАТА ПОСКАПЕЛЕ НАД 50 ОТСТО, СЕМИЊАТА СКОРО 13! – има ли крај на „осиромашувањето“, страдаат и земјоделците и граѓаните

17 Јануари, 2023

ДОГОДИНА НАЈГОЛЕМА РЕФОРМА ВО ЗЕМЈОДЕЛСТВОТО: Николовски со детали

ДОГОДИНА НАЈГОЛЕМА РЕФОРМА ВО ЗЕМЈОДЕЛСТВОТО: Николовски со детали

17 Декември, 2022

Во селото Николиќ виреат мандарини, но тие имаат еден непријател кој може да ги „покоси“

Во селото Николиќ виреат мандарини, но тие имаат еден непријател кој може да ги „покоси“

16 Ноември, 2022

Му се смееле што засадил трн, сега овој Србин од Златибор заработува 7000 евра во сезона

Му се смееле што засадил трн, сега овој Србин од Златибор заработува 7000 евра во сезона

10 Ноември, 2022

Ова растение е полесно за одгледување од лешникот, а заработката е приближно иста: Бизнис од кој ќе заработува и вашето потомство

Ова растение е полесно за одгледување од лешникот, а заработката е приближно иста: Бизнис од кој ќе заработува и вашето потомство

09 Ноември, 2022

Важи за супер овошје, но Македонците ретко го садат

Важи за супер овошје, но Македонците ретко го садат

03 Ноември, 2022

ПАНЕЛИ ЌЕ МОЖЕ ДА СЕ ПОСТАВУВААТ НА ПОМАЛКУ КВАЛИТЕТНИ НИВИ, се менува законот за земјоделско земјиште

ПАНЕЛИ ЌЕ МОЖЕ ДА СЕ ПОСТАВУВААТ НА ПОМАЛКУ КВАЛИТЕТНИ НИВИ, се менува законот за земјоделско земјиште

02 Ноември, 2022

ЗЕМЈОДЕЛЦИТЕ ВО ПОТРАГА ПО ПОЕВТИНИ ЃУБРИВА, драстични разлики меѓу цените кај нас и во соседството

ЗЕМЈОДЕЛЦИТЕ ВО ПОТРАГА ПО ПОЕВТИНИ ЃУБРИВА, драстични разлики меѓу цените кај нас и во соседството

28 Октомври, 2022

БОГАТА РЕКОЛТА ВО ПРЕСПА: Јаболката се квалитетни, но овоштарите пак се на мака

БОГАТА РЕКОЛТА ВО ПРЕСПА: Јаболката се квалитетни, но овоштарите пак се на мака

11 Октомври, 2022

ЦЕНИТЕ НА ХРАНАТА НА СВЕТСКИОТ ПАЗАР ПАЃААТ ШЕСТИ МЕСЕЦ ПО РЕД, растителното масло поевтини за 6,6 отсто

ЦЕНИТЕ НА ХРАНАТА НА СВЕТСКИОТ ПАЗАР ПАЃААТ ШЕСТИ МЕСЕЦ ПО РЕД, растителното масло поевтини за 6,6 отсто

07 Октомври, 2022

Зошто Македонците тешко се одлучуваат да засадат ф’стак иако климатските услови се погодни?

Зошто Македонците тешко се одлучуваат да засадат ф’стак иако климатските услови се погодни?

07 Октомври, 2022

УНИШТЕНИ НАД ТРИ ИЛЈАДИ СВИЊИ, непопуларна мерка неопходна за спас на свињарството и масовно ширење на африканската чума

УНИШТЕНИ НАД ТРИ ИЛЈАДИ СВИЊИ, непопуларна мерка неопходна за спас на свињарството и масовно ширење на африканската чума

30 Септември, 2022

И во време на криза „нема зима“ за беровското сирење

И во време на криза „нема зима“ за беровското сирење

01 Септември, 2022

ДАЛИ ГОДИНАВА ОЖНЕАВМЕ ПОМАЛКУ ПЧЕНИЦА ОД ЛАНИ, покрај војната и сушата атакува на лебот

ДАЛИ ГОДИНАВА ОЖНЕАВМЕ ПОМАЛКУ ПЧЕНИЦА ОД ЛАНИ, покрај војната и сушата атакува на лебот

19 Август, 2022

ЗАШТИТА НА ВИНОПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ И ПОЛЕСЕН ПЛАСМАН НА ПАЗАРИТЕ ВО ЕУ - нов Закон за вино, нови одредби

ЗАШТИТА НА ВИНОПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ И ПОЛЕСЕН ПЛАСМАН НА ПАЗАРИТЕ ВО ЕУ - нов Закон за вино, нови одредби

29 Јули, 2022

Добиточното производство во слободен пад, без сет мерки нема домашно производство на месо

Добиточното производство во слободен пад, без сет мерки нема домашно производство на месо

28 Јули, 2022

Бабовски: Отстранување на сите свињи во заштитената зона, успешно ќе се справиме со болеста

Бабовски: Отстранување на сите свињи во заштитената зона, успешно ќе се справиме со болеста

27 Јули, 2022

ТРОШОЦИТЕ ЗГОЛЕМЕНИ ДО НЕБО, цените на земјоделските продукти на исто ниво, земјоделците се откажуваат од производство

ТРОШОЦИТЕ ЗГОЛЕМЕНИ ДО НЕБО, цените на земјоделските продукти на исто ниво, земјоделците се откажуваат од производство

22 Јули, 2022