22 Септември, 2020
0.0387

ПРЕСТИЖ ВО АКАДЕМСКИОТ СВЕТ – ЛОНДОН МЕТРОПОЛИТЕН УНИВЕРЗИТЕТ

Објавено во: Мои пари 10 Август, 2020

Во светски размери студирањето или едукацијата во Британија е на едно врвно, највисоко ниво. Престижот да се биде дипломиран студент од некој британски универзитет е основна карактеристика  на амбициозни луѓе, кои знаат што значи да се има квалитетно бразование.

Еден од таквите универзитети во Британија е и Лондон Метрополитен Универзитетот кој е основан во 1848 година. Овој престижен универзитет е основан како  Северен Политехнички Институт, со мисија да им помогне  на идните студенти во стекнувањето на работните вештини, со кои во иднина ќе дадат свој придонес во заедницата.

Голем број на локални бизнисмени и богати личности ја увиделе важноста од постоење на ваков институт, и инвестирале средства за изградба и развој на истиот. Оваа инвестиција им се вратила повеќекратно. Несомнено, преку стекнатото знаење и експертиза студентите дале огромен придонес во развојот и унапредувањето на заедницата и на нивните бизниси.

Водејќи се од истата идеја, да се произведе висококвалификуван кадар кој после завршувањето на студиите ќе биде целосно спремен директно да оди на работа, институцијата од институт прераснува во најголемиот универзитет во Британија, нудејќи широк опсег на студиски програми.

Денес, Лондон МЕТ е една од најреномираните образовни институции во Лондон. Традицијата, квалитетот на студиите, како и квалитетот на наставата го прават светски реномиран универзитет и избор на многу студенти ширум светот. Студиските програми вклучуваат активности кои ја стимулираат интелектуалната љубопитност, имагинацијата и рационалното размислување, а главен акцент се става на стекнување на практични вештини.

На овој универзитет досега завршиле голем број на истакнати и видни личности од светот на уметноста, светот на бизнисот и економијата, светот на политиката, како што е на пример градоначалникот на Лондон г. Садик Кан но и многу други видни личности.

Дипломата стекната на Лондон MET е високовреднувана и признаена ширум светот. За тоа сведочат и огромниот број студенти кои по завршувањето на студиите станале дел од реномирани светски компании.

Од неодамна, а во соработка со Скопје Метрополитен Колеџ, Лондон Мет одлучи да им даде можност на македонските студенти да бидат дел од големото семејство на Лондон Мет и и да се стекнат со британска државна диплома за високо образование.

Сите вие кои сакате да студирате на некој реномирани светски универзитети, сега можете да бидете дел од првата генерација македонски студенти на Лондон МЕТ.

Бидете дел од успешната приказна на многу студенти ширум светот. За повеќе информации посетете ја веб страната www.skopjemetropolitan.edu.mk или јавете се на телефон +38923140004


Можеби ќе ве интересира

Црвен Крст – Кисела Вода ја сними песната „Подавај рака“

Црвен Крст – Кисела Вода ја сними песната „Подавај рака“

Македонија ќе биде домаќин на Меѓународниот балкански вински натпревар

Македонија ќе биде домаќин на Меѓународниот балкански вински натпревар

Не пропуштајте: Утре е светската премиера на новата Opel Mokka

Не пропуштајте: Утре е светската премиера на новата Opel Mokka

Централната Управа на ПроКредит Банка сертифицирана со меѓународниот сертификат EDGE

Централната Управа на ПроКредит Банка сертифицирана со меѓународниот сертификат EDGE

Како стои Huawei во Европа

Како стои Huawei во Европа

Започнува продажбата на новиот HUAWEI WATCH FIT на македонскиот пазар

Започнува продажбата на новиот HUAWEI WATCH FIT на македонскиот пазар

Започнува кампањата Back to School

Започнува кампањата Back to School

ЌЕ СЕ ОДРЖИ „МАЛЕШЕВСКА КОРИЈА - СПОРТСКА АВАНТУРА

ЌЕ СЕ ОДРЖИ „МАЛЕШЕВСКА КОРИЈА - СПОРТСКА АВАНТУРА

Рудник САСА ги презема сите мерки за сигурност и заштита на животната средина

Рудник САСА ги презема сите мерки за сигурност и заштита на животната средина