07 Јуни, 2020
0.0485

Универзитетот Шефилд ќе одржи отворен ден за бесплатни семинари во Скопје

Објавено во: Мои пари 16 Мај, 2019

Како дел од својата програма за општествена одговорност и придонес во едукацијата во регионите каде што делува, Меѓународниот факултет на Универзитетот Шефилд ќе одржи отворен ден со бесплатни семинари од три различни области. Отворениот ден ќе се одржи на 30 мај, четврток, во хотелот Скопје Мериот, а сите заинтересирани учесници ќе можат да се пријават за бесплатните семинари преку онлајн апликација.

Тројца врвни предавачи, академици и практичари ќе ги одржат семинарите на отворениот ден, коишто ќе бидат од областа на Бизнис администрација и економија, Психологија и Компјутерски науки.

Првиот семинар, чиј говорник ќе биде г-дин Крис Лиасидис, професор од одделот за Бизнис администрација и економија, се однесува на апликација на принципот на Gamification – поентирање, креирање натпреварувачка средина и поставување правила на играта, односно работата во одредена организација. Во второто предавање, д-р Василеос Шацимпирос, професор од одделот за Психологија при Факултетот, ќе се осврне на меѓучовечките односи, чувството на припадност и интимните односи и колку тие се важни за нашето ментално и физичко здравје. Отворениот ден продолжува со предавањето на г-дин Танос Хаџиапостолу, предавач на одделот за Компјутерски науки, на темата Креативност и информатичка технологија: тајните за иновации.

Отворените семинари и презентации на одредени теми од еминентни експерти од академската и деловната јавност се повеќе се користат во напредните корпоративни средини како начин и средство за унапредување и надградување на менаџерските вештини, знаењата или како чекор напред од неформално образование кон следни академски нивоа.

Универзитетот Шефилд е рангиран меѓу првите 100 универзитети ширум светот (22 во Европа, 75 во светот - според рангирањето QS за 2019 година). Постојат 6 академски факултети, пет во Велика Британија и Меѓународниот факултет СИТИ Колеџ во Солун, Грција. СИТИ Колеџ спроведува програми на Универзитетот Шефилд во Грција и на други локации низ регионот на Југоисточна Европа и Кавказ речиси три децении, давајќи им можност на студентите и професионалците да студираат и стекнат дипломи од врвниот британски универзитет.

Сите заинтересирани учесници ќе може да се пријават за бесплатно учество на еден од трите семинари од интерес преку онлајн апликацијата достапна на следниот линк. Дополнително, сите идни студенти кои се заинтересирани за некоја од академските програми на Факултетот, на отворениот ден ќе имаат можност да се сретнат со универзитетскиот претставник и да ги добијат сите потребни информации.

Можеби ќе ве интересира

Веро викендов со достава на производи до дома во Скопје и Тетово

Веро викендов со достава на производи до дома во Скопје и Тетово

Матурантката Хана Селмани ќе учи на Њујорк универзитетот во Абу Даби со целосна стипендија

Матурантката Хана Селмани ќе учи на Њујорк универзитетот во Абу Даби со целосна стипендија

ПРОДОЛЖУВА ГОЛЕМА ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА НА АСОЦИЈАЦИЈАТА НА ПРИРЕДУВАЧИ НА ИГРИ НА СРЕЌА – АПИС

ПРОДОЛЖУВА ГОЛЕМА ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА НА АСОЦИЈАЦИЈАТА НА ПРИРЕДУВАЧИ НА ИГРИ НА СРЕЌА – АПИС

СУПЕР ОНЛАЈН ПОПУСТ ДО 50% ОД 5-7 ЈУНИ

СУПЕР ОНЛАЈН ПОПУСТ ДО 50% ОД 5-7 ЈУНИ

ЗАПОЧНА ГОЛЕМА ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА НА АСОЦИЈАЦИЈАТА НА ПРИРЕДУВАЧИ НА ИГРИ НА СРЕЌА – АПИС

ЗАПОЧНА ГОЛЕМА ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА НА АСОЦИЈАЦИЈАТА НА ПРИРЕДУВАЧИ НА ИГРИ НА СРЕЌА – АПИС

Дали полициските службеници ги казнуваат колегите кога ќе прекршат закон!?

Дали полициските службеници ги казнуваат колегите кога ќе прекршат закон!?

Нов Битолски сладолед: Полн млечен вкус збогатен со 10 витамини

Нов Битолски сладолед: Полн млечен вкус збогатен со 10 витамини

HalkEco Хронометар 10KM ќе се трча со примена на мерки за заштита од коронавирусот

HalkEco Хронометар 10KM ќе се трча со примена на мерки за заштита од коронавирусот

Д-р Филип Станковиќ – научник од Македонија кој работи на развој на иновативни производи во тутунската индустрија

Д-р Филип Станковиќ – научник од Македонија кој работи на развој на иновативни производи во тутунската индустрија