21 Август, 2017
0.1025

БиХ и Македонија со највисока невработеност во регионот

Објавено во: Економија, Балкан 13 Август, 2017

Во БиХ и Македонија стапката на невработеност е највисока и изнесува 25.4%, пренесува агенцијата Анадолија. 

Се наведува дека младите и образовани луѓе од овие две земји се иселуваат затоа што нема работа. 

Македонија и БиХ се полоши на ова поле и од најлошите земји членки на ЕУ. 

Словенија има само 8% невработеност, и тоа е подобро од просекот на ЕУ. 

Во ЕУ Шпанија има невработеност од 18,2%, а Чешка 3.2%, Германија 3.9% и Малта 4.1%. 

Можеби ќе ве интересира

ЛАНИ 257 МИЛИОНИ: Колку ќе остават странските туристи годинава?

ЛАНИ 257 МИЛИОНИ: Колку ќе остават странските туристи годинава?

Што се случува кога цените на акциите паѓаат?

Што се случува кога цените на акциите паѓаат?

Голем број на огласи, најмногу за минимална плата

Голем број на огласи, најмногу за минимална плата

Ерпортс де Париз Требмле го купи уделот од 8,12% на „Акфен холдинг“ во „ТАВ аеродроми“

Ерпортс де Париз Требмле го купи уделот од 8,12% на „Акфен холдинг“ во „ТАВ аеродроми“

ДОГОВОР СО БУГАРИЈА: Ќе има ли бенефити за македонската економија?

ДОГОВОР СО БУГАРИЈА: Ќе има ли бенефити за македонската економија?

КОЛКАВ Е ДЕВИЗНИОТ ПРИЛИВ ОД ТУРИЗМОТ?

КОЛКАВ Е ДЕВИЗНИОТ ПРИЛИВ ОД ТУРИЗМОТ?

Сите бизниси на Макпетрол за шест месеци во позитива

Сите бизниси на Макпетрол за шест месеци во позитива

Како АД Струмичко поле со преполовени приходи има двојно поголема добивка?

Како АД Струмичко поле со преполовени приходи има двојно поголема добивка?

Тоне ли Македонијатурист како Титаник?

Тоне ли Македонијатурист како Титаник?