21 Септември, 2017
0.0998

Каде во светот работниците се најслабо платени?

Објавено во: Финансии 17 Јули, 2017

Според истражување на Волстрит журнал, во 2015 година најслабо платени биле работниците во Индија. 

За еден час работа таму на работниците им се исплаќаат 1.09 долари. 

Луѓето кои работат во автомобилски компании во Мексико добиваат од еден до 3 долари за работен час. 

Во Кина за работен час плаќаат 5, а во Бразил 6 долари. 

Во Унгарија работниците во автомобилската индустрија добија покачување и од 5.6 долари, сега земаат 6 долари за работен час. 

Во Полска во истиот сектор заработуваат повеќе од оние работници во Србија, кои сега бараат покачување. 

Можеби ќе ве интересира

По три години невработеноста им падна под 5 проценти

По три години невработеноста им падна под 5 проценти

Зошто оваа компанија годишно добива по 85.000 пријави за работа?

Зошто оваа компанија годишно добива по 85.000 пријави за работа?

Колку заработува Барак Обама за еден говор?

Колку заработува Барак Обама за еден говор?

Хрватите бегаат надвор, затоа Французите им го берат грозјето за дневница од 40 евра

Хрватите бегаат надвор, затоа Французите им го берат грозјето за дневница од 40 евра

ФОРБС ГИ РАНГИРАШЕ: Ова се 100 најголеми бизнис умови во модерниот свет

ФОРБС ГИ РАНГИРАШЕ: Ова се 100 најголеми бизнис умови во модерниот свет

(ВИДЕО) Земаат плати од 14.000 евра и не им е доволно

(ВИДЕО) Земаат плати од 14.000 евра и не им е доволно

(ВИДЕО) СО ГОДИНИ ЖИВЕЕ БЕЗ ПАРИ: Како овој човек се снаоѓа?

(ВИДЕО) СО ГОДИНИ ЖИВЕЕ БЕЗ ПАРИ: Како овој човек се снаоѓа?

Немале бизнис план ни почетен капитал, но страста од хоби ја претвориле во заработка

Немале бизнис план ни почетен капитал, но страста од хоби ја претвориле во заработка

Бордињон: Фискален совет без независни членови нема поента

Бордињон: Фискален совет без независни членови нема поента