26 Јуни, 2017
0.0627

Напуштил сигурна работа и почнал сопствен бизнис

Објавено во: Економија 19 Април, 2017

Ивица Лукенда(29) од Осијек дал отказ иако имал државна работа, по што почнал сопствен бизнис и отворил угостителски објект во градот. 

Со тоа си го остварил својот сон, и ден денес живее од рецептот за пити на мајка му. 

„Отсекогаш сакав да се занимавам со приватен бизнис и на крајот собрав храброст. Вложив многу труд“ - вели тој. 

Вработил десет лица, а во својот пита бар нудел седум солени и два вида на слатки пити. 

На гостите им понудил и домашен јогурт и бил изненаден колку добро бил прифатен. 

Меѓу нововработените имало и тројца студенти. На клиентите Хрватот им понудил и домашни колачи. 

Својата работа ја темелел на долгодишното искуство на мајка му. 

Можеби ќе ве интересира

Слабиот долар ја повлекува нафтата нагоре

Слабиот долар ја повлекува нафтата нагоре

ПРУГИТЕ ДОЦНАТ: И Железницата како автопатите!

ПРУГИТЕ ДОЦНАТ: И Железницата како автопатите!

Фирма на семејството Мукоски „растура“ на државни тендери, има ли спрега со политиката?

Фирма на семејството Мукоски „растура“ на државни тендери, има ли спрега со политиката?

КАТАР БАРА ПОМОШ: Кој може да изврши притисок врз земјите кои ја блокираат?

КАТАР БАРА ПОМОШ: Кој може да изврши притисок врз земјите кои ја блокираат?

Највисоки плати во скопскиот регион, истокот најслаб

Највисоки плати во скопскиот регион, истокот најслаб

Зошто нафтата станува поевтина ширум светот?

Зошто нафтата станува поевтина ширум светот?

НИВНАТА КРУНА „ПЛИВА“: Дали ќе го прифатат еврото?

НИВНАТА КРУНА „ПЛИВА“: Дали ќе го прифатат еврото?

Диме Спасов го одврзувал ќесето-На кој му делел хонорари заедно со плата од 235 000 денари?

Диме Спасов го одврзувал ќесето-На кој му делел хонорари заедно со плата од 235 000 денари?

Каква судбина ги чека автопатите Миладиновци-Штип и Кичево Охрид?

Каква судбина ги чека автопатите Миладиновци-Штип и Кичево Охрид?