19 Септември, 2017
0.1998

Почнале во мала куќа, а денес извезуваат во 80 држави

Објавено во: Финансии 15 Јули, 2017

Во доцните 70-ти години, Енио Де Риго кој се занимавал со градежништво и имал своја компанија, почнал да се занимава со производство на очила. 

Денес тој е светски лидер, а има очила со диоптрија, но и очила за сонце кои се бренд. 

За оптичката малопродажба неговата компанија е една од најдобрите. 

Своите производи ги дистрибуираат во 80 држави и тоа во Азија, Европа и Америка. 

„Може да се рече дека почнавме во мала куќа во населбата Позале ди Кадоре. Мојот сопруг се придружи во бизнис со очила во компанија каде беше партнер. Во тоа време бевме петнаесет и работевме по договор за три компании во Германија, САД и Италија“ - вели Емилиана Де Риго. 

Кога нивното име станало познато, почнале да работат со своја компанија. 

Ангажирале 30 работници кои изработувале очила за сонце. 

Во тоа време Де Риго се рекламирале, нешто што многу мал број компании го правеле. 

Во 80-те и 90-те години доживеале бум иако имале конкуренција. 

Денес за Де Риго, познатиот италијански бренд работат 3000 работници и 19 дизајнери. 

Можеби ќе ве интересира

(ВИДЕО) СО ГОДИНИ ЖИВЕЕ БЕЗ ПАРИ: Како овој човек се снаоѓа?

(ВИДЕО) СО ГОДИНИ ЖИВЕЕ БЕЗ ПАРИ: Како овој човек се снаоѓа?

Немале бизнис план ни почетен капитал, но страста од хоби ја претвориле во заработка

Немале бизнис план ни почетен капитал, но страста од хоби ја претвориле во заработка

Бордињон: Фискален совет без независни членови нема поента

Бордињон: Фискален совет без независни членови нема поента

Отчет на Тевдовски: Вративме кредити со пониски камати на задолжување

Отчет на Тевдовски: Вративме кредити со пониски камати на задолжување

Словачка бара 80.000 работници - колкави се платите?

Словачка бара 80.000 работници - колкави се платите?

Кој ќе го замени Ворен Бафет на чело на „Berkshire Hathaway“ компанија која ја води успешни 52 години?

Кој ќе го замени Ворен Бафет на чело на „Berkshire Hathaway“ компанија која ја води успешни 52 години?

Oна што го работите од 5 до 9 ќе ве направи поуспешни од оние кои работат од 9 до 5

Oна што го работите од 5 до 9 ќе ве направи поуспешни од оние кои работат од 9 до 5

Милијардерот Марк Кубан вработил стотици работници: Кој квалитет бил значаен за него ?

Милијардерот Марк Кубан вработил стотици работници: Кој квалитет бил значаен за него ?

ВО БРИТАНИЈА ФАЛИ РАБОТНА СИЛА: Тешко доаѓаат до келнери и готвачи

ВО БРИТАНИЈА ФАЛИ РАБОТНА СИЛА: Тешко доаѓаат до келнери и готвачи