22 Јули, 2017
0.0907

Преку детска игра до врвно образование

Детско вложување од КД Фондови со атрактивни стапки на принос и 0% пристапни трошоци

Објавено во: Мои пари 14 Јули, 2017

Патот од игротеката до полнолетството навидум изгледа долг, но во реалниот живот безгрижната детска игра и планирањето на факултетските денови врват рака под рака.

Дека е тоа така, нѐ уверија од тимот на КД Фондови, отворајќи ги широко вратите на игротеката Киндер Парк за сите заинтересирани родители и нивните најмили. Над 60 дечиња уживаа во безгрижната игра, пропратена со едукативни работилници, цртање, боење и детски анимации.

Секој родител несомнено го посакува најдоброто за своето дете. Токму тоа беше и тематиката на овој настан. Преку одржаното едукативно советување, КД Фондови го промовираше наменскиот продукт за детско вложување, со низа поволности за родителите и поширокото семејство.

Овој начин на вложување е особено поволен во време кога каматите на депозитите во банка се доста ниски, овозможувајќи постепено акумулирање на солидни износи, без притоа да се прават големи откажувања од семејната живејачка.

Основата на продуктот ја чинат вложувањата во светски познати брендови (Apple, Google, Mercedes, Microsoft, Coca Cola, Nike…), чии приноси, согледано долгорочно, ги надминуваат каматите на штедните влогови и постепено ја оплодуваат создадената заштеда. А колку периодот на вложување е подолг, толку и потенцијалната заработка е повисока. Она што е особено важно да се напомене е и дека овој план за постепено вложување е единствен на пазарот со 0% пристапни трошоци.

Вложувањето во фондови е светски прифатена пракса за одговорно, елегантно и навремено обезбедување на потребните средства за идна едукација -сушта спротивност на општо прифатеното кај нас подигнување на потрошувачки кредит кога ситуацијата ќе загусти.

Како дополнителна бенефиција кон овој продукт, промовирана беше и соработката со Универзитетот Американ Колеџ Скопје, преку која за сите корисници на детското вложување се обезбедуваат специјални попусти при упис на некоја од образовните програми на колеџот.

Упатуваме голем поздрав до сите дечиња и нивните родители кои присуствуваа на настанот, покажувајќи одговорност за иднината на своите најмили и посветеност за навремено делување.

За дополнителни информации и одговор на сите ваши прашања, посетете ја интернет страницата: kdfondovi.mk/detsko-vlozuvanje/

Можеби ќе ве интересира

Викенд Медиа Фестивал во Хрватска ја носи “Туро“– водечката “peer-to-peer“ апликација за споделување на автомобили

Викенд Медиа Фестивал во Хрватска ја носи “Туро“– водечката “peer-to-peer“ апликација за споделување на автомобили

Подготви се за овошна забава во Охрид со Jogood!

Подготви се за овошна забава во Охрид со Jogood!

Орце Коцев од струмичко Муртино освои Милионер ЏЕК ПОТ вреден 1.575.060 денари

Орце Коцев од струмичко Муртино освои Милионер ЏЕК ПОТ вреден 1.575.060 денари

ОХРИДСКА БАНКА СОСИЕТЕ ЖЕНЕРАЛ-Најдобра банка во Македонија за 2017 година според „Euromoney”

ОХРИДСКА БАНКА СОСИЕТЕ ЖЕНЕРАЛ-Најдобра банка во Македонија за 2017 година според „Euromoney”

Каков шлем е потребен за поголема заштита на мотоциклистите?

Каков шлем е потребен за поголема заштита на мотоциклистите?

Вип отвори уште еден канал за комуникација со корисниците: Разговори во живо преку Live chat

Вип отвори уште еден канал за комуникација со корисниците: Разговори во живо преку Live chat

Авантурата на ДЛМ ја продолжува Методија: Уште еден автомобил КИА СПОРТАЖ ќе се вози во Прилеп

Авантурата на ДЛМ ја продолжува Методија: Уште еден автомобил КИА СПОРТАЖ ќе се вози во Прилеп

Bitcoin, Litecoin и Ethereum достапни на Македонците за тргување

Bitcoin, Litecoin и Ethereum достапни на Македонците за тргување

Како да се заштитите од алергии предизвикани од сонце?

Како да се заштитите од алергии предизвикани од сонце?