22 Март, 2018
0.0665

Грујовски има амбиции да го презеде ССМ

Објавено во: Економија 10 Октомври, 2017

Пецо Грујовски, актуелен претседател на Синдикатот на работниците од управата, правосудните органи и здруженија на граѓани (УПОЗ) има амбиција да го презеде раководењето на централната синдикална организација ССМ.

Одлуката за неговата кандидатура е донесена на седница на Претседателството на УПОЗ одржана на 5 октомври.

На претстојниот вонреден конгрес, кој најверојатно ќе се одржи во ноември, Грујовски треба да има поддршка од најмалку шест гранкови синдикати во кои членуваат најмалку една третина од вкупниот број членови на синдикатите здружени во ССМ.

Грујовски вели дека поддршката од гранковите синдикати ќе ја бара со програма што ќе ја презентира во наредниот период.

Вршител на должност претседател на ССМ е Дарко Димовски, кој доаѓа од СУТКОЗ и тој најверојатно ќе се кандидира за официјален мандат. Четири гранкови синдикати со најголем број на членови претходно донесоа одлука за разрешување на Живко Митревски по што повеќе од една година се водеше правна битка за избор на легитимниот претседател Димовски.


Можеби ќе ве интересира

СТАТИСТИКА ПРЕСМЕТА: Koлку изнесува покриеноста на увозот со извозот?

СТАТИСТИКА ПРЕСМЕТА: Koлку изнесува покриеноста на увозот со извозот?

Уште 10 милиони евра отидоа во акции за Комерцијална банка

Уште 10 милиони евра отидоа во акции за Комерцијална банка

САД се закани: Санкции и за европски компании со рускиот гас

САД се закани: Санкции и за европски компании со рускиот гас

Ќе ја покори ли ГМО цела Европа?

Ќе ја покори ли ГМО цела Европа?

Зошто Гранит како приоритет купи акции од Комерцијална за 7 милиони евра?

Зошто Гранит како приоритет купи акции од Комерцијална за 7 милиони евра?

Колку може да даде, но колку дивиденда ќе дели „Македонијатурист“?

Колку може да даде, но колку дивиденда ќе дели „Македонијатурист“?

Зошто „Гранит“ вложи 7 милиони евра во акции на „Комерцијална банка“?

Зошто „Гранит“ вложи 7 милиони евра во акции на „Комерцијална банка“?

ОГЛАСИ ЗА РАБОТА: Oтворени шест позиции и за во Владата

ОГЛАСИ ЗА РАБОТА: Oтворени шест позиции и за во Владата

ДЕВИЗНИ РЕЗЕРВИ: Се троши Еврообврзницата!

ДЕВИЗНИ РЕЗЕРВИ: Се троши Еврообврзницата!