19 Ноември, 2019
0.0181

ЈП Водовод и Канализација – Скопје ги подобрува канализациските мрежи во Чаир

Објавено во: Мои пари 16 Октомври, 2019

ЈП Водовод и Канализација – Скопје, продолжува со инвестицискиот процес за подобрување на канализациските мрежи во град Скопје, овојпат во општина Чаир, на улица Дижонска број 7. 

Инвестицијата се однесува на реконструкција на постоечката фекална канализација и поставување на новопроектирана, соопштуваат од П Водовод и Канализација – Скопје.

Новопроектираниот дел ќе се изведува на дел во должина од 120 метри, а реконструкцијата на фекалната канализација ќе се изведува на дел во должина од 82.72 метри, каде ќе се изврши замена на старите постоечки цефки и шахти. Вкупната инвестиција изнесува приближно 5 милиони денари. 

Можеби ќе ве интересира

Дефектот на ул.Хаџи Јован Шишков бб е саниран

Дефектот на ул.Хаџи Јован Шишков бб е саниран

Дефектот на ул.Благоја Стефковски е саниран

Дефектот на ул.Благоја Стефковски е саниран

Стабилно и долгорочно планирање со збогатената кредитна понуда на Охридска банка за физички лица

Стабилно и долгорочно планирање со збогатената кредитна понуда на Охридска банка за физички лица

ЕВН волонтeрите го изградија првиот парк за миленичиња во Струмица

ЕВН волонтeрите го изградија првиот парк за миленичиња во Струмица

Дефектот на ул.Благоја Стефковски 17 е саниран

Дефектот на ул.Благоја Стефковски 17 е саниран

Хедонист на годината во Македонија е Габриел Стибел

Хедонист на годината во Македонија е Габриел Стибел

Најновата генерација на IQOS уредот претставен на спектакуларна забава

Најновата генерација на IQOS уредот претставен на спектакуларна забава

Магијата на италијанската кујна во Дистрикт бар и ресторан

Магијата на италијанската кујна во Дистрикт бар и ресторан

Кнауф – 25 години синоним за иновации во градежништвото

Кнауф – 25 години синоним за иновации во градежништвото