26 Јули, 2021
0.0213

Како брзо и ефикасно да ги надоместете изгубените течности при дијареа и повраќање?

Објавено во: Мои пари 17 Јуни, 2021

Дијареата е пореметување кое се карактеризира со зголемена содржина на вода во столицата како и зголемен број на столици дневно. Покрај ова се јавува и: стомачна болка, раздразливост, температура и повраќање. Дијареата во раната детска возраст е 2 ро по ред пореметување по зачестеност веднаш после респираторните инфекции. Најчесто ги погодува децата помеѓу 1 и 3 години

Дијареата може брзо да доведе до дехидрирање особено кај децата кои повраќаат поради што есенцијално е да се надокнади загубената течност.

Главна прехрамбена и терапевтска цел е да се избегне дехидрацијата!

Затоа децата и возрасните со изразена дијареа и повраќање треба да користат орални рехидратациски средства– Diarino ORS!!!

Што е Diarino ORS?

Diarino ORS претставува нов додаток во исхранатакој осигурува внес на натриум, калиум и други електролити со кои се надополнува изгубената сол и јаглехидрати.

Оргиналната формулација покрај ORS (орални рехидратациски соли) содржи пробиотик S.boulardii кој значајно го намалува периодот на траење на дијареата.

За што се употребуваат Diarino ORSкесичките?

•Дијареа предизвикана од антибиотици кај деца и возрасни

•Патничка дијареа кај деца и возрасни

•Акутни инфективни дијареи кај деца и возрасни

•Терапија и ерадикација на H.pylori кај деца и возрасни

•Инфекции со Clostridium difficile i Salmonellom typhi

•Crohn-ова болест,  синдром на иритабилен колон, дијареа при HIV-  инфекции и парентерална исхрана

•Некротизирачки ентероколитис

Карактеристики и дејство на состојките на Diarino ORS?

Пробиотик S.boulardii:

·Го преживува трансферот низ сите делови на дигестивниот тракт

·Природно е отпорен на антибиотици!!!!

·Не го колонизира дигестивниот тракт – се елиминира од фецесот после 3-5 дена од прекинот на употребата

·Ги инхибира бактериските токсини и го инхибира растот на патогените (Candida albicans,  Salmonella typhumurum)

·Ја зголемува концентрацијата на IgA (противвоспалително дејство)

· Значајно го намалува периодот на опоравок на цревната микрофлора после третман со антибитици.

·Позитивно влијае на метаболизмот на колонот преку зголемување на концентрацијата на кратко ланчаните масни киселини

ORS (орални рехидратациски соли)

·осигурува внес на натриум, калиум и други електролити со кои се надополнува изгубената сол и јаглехидрати.

·ORS  се специјално дизајнирани за состојби кога настапува умерена до силна дехидрацијавоспаление на очи, недостаток на солзи, сува уста и помалку од една мокра пелена на 6 часа (кај бебиња).

Начин на употреба:

•Една кесичка се раствора во 250 мл зовриена и оладена вода на собна температура вода и се пие во мали голтки. За да се подобри вкусот, подготвениот раствор може да се заслади со мала количина на овошен сок.

•Друга можност е да се меша со кисело млеко во прав или каша (собна температура).

•Подготвениот раствор PharmaS Diarino ORS, треба да се испие за 6 часа, ако се чува во фрижидер или за 3 часа ако се чува на собна температура.

•Возрасни и деца постари од 1 година: 1 кесичка дневно

PharmaSDiarino ORS–за брза рехидратација при дијареа и повраќање.

* ПР - објава

Можеби ќе ве интересира

Давид Малинковски повторно брилираше на тркачката патека во Гробник

Давид Малинковски повторно брилираше на тркачката патека во Гробник

Маестрален настап на Давид Малинковски на тркачката патека во Гробник

Маестрален настап на Давид Малинковски на тркачката патека во Гробник

ЖИТО СО НОВИ МАРКЕТИ ВО ВЕЛЕС И ВО ГОСТИВАР

ЖИТО СО НОВИ МАРКЕТИ ВО ВЕЛЕС И ВО ГОСТИВАР

НЛБ Банка и Visa со многу изненадувања по повод Олимписките игри

НЛБ Банка и Visa со многу изненадувања по повод Олимписките игри

Видеолотарија со силна поддршка за Иџе, кој ќе вози за нов успех на омилената Имола

Видеолотарија со силна поддршка за Иџе, кој ќе вози за нов успех на омилената Имола

Нова академска година, нова шанса да добиете стипендија на МБУ - најдобриот приватен универзитет во земјата

Нова академска година, нова шанса да добиете стипендија на МБУ - најдобриот приватен универзитет во земјата

Petal Maps сега е достапна за паметните часовници од серијата HUAWEI WATCH 3

Petal Maps сега е достапна за паметните часовници од серијата HUAWEI WATCH 3

Државна Видеолотарија со крводарителна акција

Државна Видеолотарија со крводарителна акција

OnePlus паметните телефони ќе се продаваат во Комтрејд на 30 продажни места во земјава

OnePlus паметните телефони ќе се продаваат во Комтрејд на 30 продажни места во земјава