19 Јуни, 2021
0.0525

Охридска банка Сосиете Женерал добитник на признание за oпштествена одговорност во категоријата “Односи на пазарот”

Објавено во: Мои пари 15 Ноември, 2017

Националното координативно тело за општествена одговорност на претпријатијата при Министерството за економија ги додели признанијата и наградите за компаниите кои во изминатата година, промовирале општествено одговорни практики во нивното делување. И оваа година, вложувањата во иновативни и едиствени понуди за македонските граѓани и пазарот во целина, на Охридска банка Сосиете Женерал, и´ донесоа Признание за успешно спроведена општествено одговорна практика во категоријата “Односи на пазарот”. 

Наградени се производите “Осигурување на трансакциска сметка и Осигурување на депозит” кои како концепт нудат итна поткрепа и можност за повеќе полиси. Финансиските бенефиции од осигуран настан подразбираат итен еднократен надомест од 500 евра од осигурување и вкупен износ во максимален лимит до 2.500 евра по полиса за осигурувањето на трансакциска сметка и до 5.500 еур по полиса за осигурувањето на депозит, согласно условите на осигурувањето. Клиентот може да аплицира за максимум три полиси, и оттука максималниот осигуран износ тројно би се зголемил. 


“Ни претставува чест и задоволство, што покрај признанијата од страна на клиентите, и институциите во земјата ги препознаваат заложбите на нашата банка во развојот на производи и услуги кои во целост ги задоволуваат барањата и потребите, дури и на најспецифичните категории на клиенти. Ова е потврда за нашата посветеност кон клиентите и уверени сме дека создадовме портфолио со кое во случај на немил настан клиентите добиваат дополнителна сигурност и финансиска поткрепа на семејството”, изјави Елена Глигоровска, Раководител на Дирекцијата за корисничко искуство, маркетинг и комуникации. 

Целта на овие признанија е да се промовираат најдобрите практики на општествено одговорно делување и истите да бидат инспирација и пример за воведување и понатамошно унапредување на општествената одговорност кај претпријатијата во Република Македонија. Категоријата “Односи на пазарот”, во која е наградена Охридска банка Сосиете Женерал ги зема предвид правата, интересите и потребите на потрошувачите и клиентите и промовира практики кои се во согласност со меѓународните стандарди за квалитет. Ова е втора награда која Охридска банка Сосиете Женерал ја добива од Националното координативно тело при Министерството за економија на Република Македонија за своето опшетствено одговорно работење. Во 2015 година, Охридска банка Сосиете Женерал ја освои наградата за општествено одговорност во категоријата Односи на пазарот за производот “Осигурување на кредитни и дебитни картички”. 

Можеби ќе ве интересира

51 милиони евра за проектно финансирање на „Богословец“, првиот приватен проект за ветерен парк во Северна Македонија

51 милиони евра за проектно финансирање на „Богословец“, првиот приватен проект за ветерен парк во Северна Македонија

НЛБ Банка и Виза Генерални спонзори на најновиот долгометражен филм на Милчо Манчевски „Кајмак“

НЛБ Банка и Виза Генерални спонзори на најновиот долгометражен филм на Милчо Манчевски „Кајмак“

„Авицена лабораторија“ ги намали цените на тестовите за ковид-19

„Авицена лабораторија“ ги намали цените на тестовите за ковид-19

China Mobile Hebei и Huawei ја претставија 5G сеприсутната Гигабит мрежа во затворен простор

China Mobile Hebei и Huawei ја претставија 5G сеприсутната Гигабит мрежа во затворен простор

Горјан Јовановски, еко-активист: „За 10 години сите ќе дишеме планински воздух“

Горјан Јовановски, еко-активист: „За 10 години сите ќе дишеме планински воздух“

Халкбанк со ново намалување на каматните стапки на станбениот кредит - 2,9% во првите 5 години и 3,3% во следните 5 години

Халкбанк со ново намалување на каматните стапки на станбениот кредит - 2,9% во првите 5 години и 3,3% во следните 5 години

Ново во Sport Life: Експерт за типување

Ново во Sport Life: Експерт за типување

Како брзо и ефикасно да ги надоместете изгубените течности при дијареа и повраќање?

Како брзо и ефикасно да ги надоместете изгубените течности при дијареа и повраќање?

Дали си успешен лидер? Дознај како стратешки да се позиционираш и да го достигнеш врвот во менаџментот

Дали си успешен лидер? Дознај како стратешки да се позиционираш и да го достигнеш врвот во менаџментот