10 Август, 2020
0.0443

Остварен голем напредок во целта повеќе од 40 милиони возрасни пушачи да се префрлат на производи без чад до 2025 година

Објавено во: Мои пари 07 Јули, 2020

Филип Морис Интернешнл (ФМИ) го објави својот прв Интегриран извештај за 2019 година кој дава преглед на работата и перформансот на компанијата во областа на екологијата, општествената одговорност и корпоративното управување, како и нејзиниот напредок кон иднина без чад.Извештајот го вклучува и амбициозниот план даповеќе од 40 милиони возрасни пушачи се префрлатна производи без чад до 2025 година.

Интегрираниот извештај за 2019 година дава целокупен преглед како ФМИ ги фокусира своите ресурси на развој, научно истражување и одговорно комерцијализирање на производи без чад, кои се подобар избор од континуираното пушење, со цел целосна замена на цигарите што е можно поскоро. Филип Морис смета дека со адекватна регулатива и поддршка од граѓанското општество, продажбата на цигари во многу земји може да заврши во следните 10 до 15 години.

Уште во 2016 година откако ја објавивме нашата визијана иднина без чад, постигнавме огромен напредок во однос на организациските способности,интеграцијата на одржливоста во секој аспект на нашата трансформација и нашиот бизнис”, изјавиАндре Каланѕопулос, главен извршен директор на ФМИ.Целта на ФМИ ја потврдува нашата заложба да испорачаме иднина без чад во корист на луѓето кои инаку би продолжиле да пушат и оттука, и на глобалното јавно здравје.Нам ни е јасно дека најголемото позитивно влијание што може да го има нашата компанија врз општеството е да ги замени цигарите со помалку штетни алтернативи; ова е суштината на нашата корпоративна стратегија и се прв наш приоритет за одржливост, заедно со напредокот и во другите области,”велиКаланѕопулос.

Некои од клучните индикатори на Интегрираниот извештај покажуваат дека на крајот на 2019 година, во светот имало околу 9,7 милиони корисници кои престанале да пушат и се префрлиле на IQOS(ајкос), производ без чад, кој не го гори, туку го загрева тутунот. Бројот на корисници постојано се зголемува, каде бројките од првото тромесечје покажуваат дека има 10,6 милиони возрасни пушачи во светот кои веќе престанале да пушат и се префрлиле на овој производ. Понатаму, Филип Морис лансираше програми за превенција на пристап на младите до тутунските производи, прво на најголемите пазари, а до 2023 годинаима за цел100 проценти од своето портфолио на електронски уреди без чад да бидат опремени со технологија за верификација на возраста на корисниците.

Визијата на ФМИ за иднина без чад е глобална и инклузивна и има цел да се обезбеди пристап до подобри алтернативи за сите возрасни пушачи ширум светот.


Можеби ќе ве интересира

Mozzart донираше пакети овошје во повеќе болници низ државата

Mozzart донираше пакети овошје во повеќе болници низ државата

Creative Hub Скопје го одржува првиот HR Virtual Transformation Summit

Creative Hub Скопје го одржува првиот HR Virtual Transformation Summit

НАД 3.500 ФИНАЛИСТИ НА ТИПСТЕР КУПОТ НА SPORT LIFE! - Од денес стартува финалето за главната премија – стан на Водно!

НАД 3.500 ФИНАЛИСТИ НА ТИПСТЕР КУПОТ НА SPORT LIFE! - Од денес стартува финалето за главната премија – стан на Водно!

ПРЕСТИЖ ВО АКАДЕМСКИОТ СВЕТ – ЛОНДОН МЕТРОПОЛИТЕН УНИВЕРЗИТЕТ

ПРЕСТИЖ ВО АКАДЕМСКИОТ СВЕТ – ЛОНДОН МЕТРОПОЛИТЕН УНИВЕРЗИТЕТ

Telekom MK апликацијата постојано станува подобра

Telekom MK апликацијата постојано станува подобра

Galaxy Tab S7|S7+: нови Samsung таблети за работа и забава

Galaxy Tab S7|S7+: нови Samsung таблети за работа и забава

Квалитетното образование како почетна точка за успешна професионална кариера

Квалитетното образование како почетна точка за успешна професионална кариера

Македонски Телеком со зголемени приходи и раст во интернет и ТВ сегментот во првите шест месеци од 2020 година

Македонски Телеком со зголемени приходи и раст во интернет и ТВ сегментот во првите шест месеци од 2020 година

Huawei започна со продажба на P40 Pro+ и на македонскиот пазар

Huawei започна со продажба на P40 Pro+ и на македонскиот пазар