03 Август, 2020
0.0411

Пет години стратешко партнерство на Тутунски Комбинат Прилеп и Филип Морис Интернешнал

Објавено во: Мои пари 13 Декември, 2019

Eфикасностa на Тутунски комбинат Прилеп е резултатот од петгодишното стратешко партнерство остварено со Филип Морис Интерншнл (Philip MorrisInternational) и формирањето на заедничка компанија Филип Морис Тутунски Комбинат Прилеп (ФМТКП).

“Тутунски комбинат Прилеп значително го подобрува својот статус и е на добар пат да стане пример за компанија која што бележи позитивни резултати. По стабилизирањето на работењето на комбинатот следеше квалитативна трансформација на производниот процес и модернизација овозможена од стратешкото партнерство со Филип Морис. Кон подобрување на општите резултати на комбинатот придонесе и започнувањето со производството на прогресивен формат на Marlboro што е голем успех за нас, а уште поголем затоа што нè става како компанија на мапата на производители на најпознатиот глобален бренд во тутунската индустрија. Оптимисти сме за добрите резултати и за следната година со оглед на започнатиот откуп на тутунот и квалитетот што досега се покажа.Оваа година беше пресвртна за Тутунски комбинат Прилеп, а амбициите за следната се уште поголеми”, истакна Кирил Станкоски, генералниот директор на ТКП.

Ефикасноста на производството на Тутунски комбинат, во изминатиот период беше дополнета со подобрување на инфраструктурата, реновирање на производниот погон, подобрување на стандардите, производство на нови квалитетни брендови барани на пазарот и спроведување на стабилниот откуп и навремена исплата на сите договорени количини тутун. Имено,како дел од ова партнерство се спроведе унапредување на производните процеси и квалитетот на производството,реновирана е производна сала на површина од повеќе од 5.000 квадратни метри. Сето тоа придонесе Тутунски комбинат Прилеп да се насочи на правилен развој со значителен позитивен придонес во македонската економија.

Можеби ќе ве интересира

Првото издание на Flipbook Film Festival ќе се одржи од 7 до 9 август 2020 година во МКЦ

Првото издание на Flipbook Film Festival ќе се одржи од 7 до 9 август 2020 година во МКЦ

Извлечен среќниот добитник на автомобилот пежо 208 во големата наградна игра на Веро

Извлечен среќниот добитник на автомобилот пежо 208 во големата наградна игра на Веро

Една шолја какао на ден: Благодет за целиот организам

Една шолја какао на ден: Благодет за целиот организам

Кроација Oсигурување AД - Друштво за неживотно осигурување се закити со меѓународен Сертификат за квалитетно управување

Кроација Oсигурување AД - Друштво за неживотно осигурување се закити со меѓународен Сертификат за квалитетно управување

Намалување што не се пропушта: До -70% на колекција пролет/лето ‘20!

Намалување што не се пропушта: До -70% на колекција пролет/лето ‘20!

Зошто да се одлучите за премиум систем за греење и ладење?

Зошто да се одлучите за премиум систем за греење и ладење?

Македонската сликовница „Џиновска продавница за фантазии“ на Бистра Георгиева објавена во Шпанија

Македонската сликовница „Џиновска продавница за фантазии“ на Бистра Георгиева објавена во Шпанија

Синдициран заем од 72 милиони евра за финансирање на изградбата на East Gate Mall во Скопје

Синдициран заем од 72 милиони евра за финансирање на изградбата на East Gate Mall во Скопје

45 години икона: Porsche 911 Turbo

45 години икона: Porsche 911 Turbo