15 Јули, 2020
0.0194

Ротаракт Клуб Скопје ја започна еколошката акција „Ротаракт Шума“, со садење дрва во општина Аеродром

Објавено во: Мои пари 17 Ноември, 2019

Хуманитарната и општествено одговорна организација Ротаракт Клуб Скопје, вчера ја започна еколошката акција под наслов „Ротаракт Шума“, со садење на дрва во општина Аеродром. Дрвата се засадени на локацијата позната како „парк Нинберг“. 

Станува збор за неколку видови на садници јасен, јавор и платон. 

Акцијата се спроведе во соработка со Treebanks и општина Аеродром. Ова е само почеток на акцијата, по што ќе следат повеќе слични акции низ целата земја, од страна на останатите Rотаракт клубови од Македонија. 

Ова нема да биде единствена акција на Ротаракт Клуб Скопје, во градот. Во наредниот период ќе бидат засадени садници на други локации во општина Аеродорм. 

Целта на акцијата е да се зголеми квантитетот на зеленило во градот, со цел почиста и поздрава животна средина за сите граѓани. Исто така, дрвата се одбрани внимателно односнo да одговараат на потребата за која што се садат. Во тој дел особено беше важна поддршката и соработката со Treebanks

Можеби ќе ве интересира

Романот „Изброј ги ѕвездите“ е вистинска приказна за хероизмот на 10-годишната Анемари за времето на холокаустот во Данска

Романот „Изброј ги ѕвездите“ е вистинска приказна за хероизмот на 10-годишната Анемари за времето на холокаустот во Данска

Запознајте го el-Born: Првото, целосно електрично возило на CUPRA

Запознајте го el-Born: Првото, целосно електрично возило на CUPRA

Huawei ги објави бизнис резултатите за првата половина на 2020 година

Huawei ги објави бизнис резултатите за првата половина на 2020 година

Искористи ги летните викенди за брза и интересна преобразба на домот

Искористи ги летните викенди за брза и интересна преобразба на домот

Клучен момент во патувањето кон иднина без чад

Клучен момент во патувањето кон иднина без чад

Бесплатен водич чекор по чекор: Како да тргувате со цената на акциите

Бесплатен водич чекор по чекор: Како да тргувате со цената на акциите

Врачена наградата Автомобил на годината во Македонија за 2020 година и признанието СУВ на годината

Врачена наградата Автомобил на годината во Македонија за 2020 година и признанието СУВ на годината

А1 Македонија подарува: Со нова активација на Е-сметка до електричен велосипед

А1 Македонија подарува: Со нова активација на Е-сметка до електричен велосипед

Ладење и греење со инвертер клими: Заштедете пари и електрична енергија

Ладење и греење со инвертер клими: Заштедете пари и електрична енергија