19 Август, 2019
0.0247

Сезонски работи од кои можете да заработите

Објавено во: Финансии 18 Јули, 2019

Сезонските работи можат да донесат и до 50.000 динари заработка со пет дена работа во неделата , пишува српски Курир

За одредени работи може да се заработи од 1.500 до 3.000 динари. Поскапо платена е физичката работа и таа чини 180 динари по час. 

Иако прво се мисли на способна работна сила, на млади луѓе, сепак за хонорарна работа работници нема во Србија и помош се бара и од пензионери. 

Се бараат луѓе за работа во земјоделството, за промоции, за работа во кол центри, за во магацин и слично. И во кафулињата се бараат келнери, но таму претежно работат млади луѓе на возраст од 16 до 24 години кои сакаат да заработат џепарлак во текот на летото. 

Можеби ќе ве интересира

Германија бара работници: Се вработува квалификувана работна сила

Германија бара работници: Се вработува квалификувана работна сила

На што да внимавате кога барате работа во странство?

На што да внимавате кога барате работа во странство?

Каква „магија“ направи Андреја?

Каква „магија“ направи Андреја?

НЕ СЕ САМО МАКЕДОНЦИТЕ: Кои други народи немаат пари за летување?

НЕ СЕ САМО МАКЕДОНЦИТЕ: Кои други народи немаат пари за летување?

Кој е градот со најголемата економска нееднаквост?

Кој е градот со најголемата економска нееднаквост?

Колку заработува најбогатото семејство во светот секоја минута?

Колку заработува најбогатото семејство во светот секоја минута?

Како нашиот државен долг надмина 100 милијарди денари?

Како нашиот државен долг надмина 100 милијарди денари?

По симболична цена се продаваат куќи во швајцарско село

По симболична цена се продаваат куќи во швајцарско село

„ЦРНА“ ЛИСТА НА УЈП: Имаат повеќе од 2.000 должници

„ЦРНА“ ЛИСТА НА УЈП: Имаат повеќе од 2.000 должници