04 Јуни, 2020
0.0319

Успешно одржан HR Summit 2 во Скопје со говорници од Facebook, Gazprom, Heineken, Carlsberg...

Објавено во: Мои пари 20 Септември, 2019

Организиран од P World и KARIERA.mk како ексклузивен партнер, вчера по втор пат се одржа водечкиот светски настан од областа на човечките ресурси. Брилијантните говорници од Facebook, Gazprom, Heineken, Carlsberg и други се претставија со свои презентации за денешните трендови во областа на HR. 

Учесниците имаа можност да се стекнат со нови знаења и подобро да го разберат постојаното менување на трендовите од областа на човечките ресурси, со што во иднина ќе можат да ги подготват своите тимови за нови начини на работа и учење. Исто така, учесниците добија и практични совети кои ќе можат да ги искористат во нивната стратегија за раководење со човечки ресурси.

SERDZAN ŞIMŞEK ARNAUTOVIĆ од Facebook, кој е интернационален регрутер, оддржа интересна презентација за како најдорбо да се искористат Facebook алатките за професионални намени. Работел на проекти за регрутирање на некои од најголемите финансиски и технолошки институции, а сега работи во Facebook како регрутер за нивните различни позиции.

ROB VEERSMA, директор за обука и развој во Gazprom International е одговорен за спроведување на програми за обука. Како признаен светски HR експерт, има одржано голем број јавни презентации и акцент стави на развојот на технололошките иновации и дека наскоро очекува технологијата да го замени човекот во многу работни обврски.

ANDRE DE WIT има над 20 години работно искуство во меѓународни корпоративни организации. Како извршен директор тој водеше големи организации за малопродажба и трговија на големо во ИКЕА и Метро. Во текот на последните 6 години тој беше одговорен за учење и градење на способности во Метро и Карлсберг. На второто издание на Глобалниот самит за човечки ресурси во Скопје, Андре сподели некои од неговите стратегии за создавање на Вклучување на лидерство во ВУКА животна средина.

Со одлични презентации се претставија и OANA IORDACHESCU - менаџер за откривање на таленти во CriteoMARTIN LEXA - извршен потпретседател за човечки ресурси и корпоративни комуникации во Molnlycke health care и OFELIA NIETO - корпоративен HR менаџер во Allfunds.

Преку 100 делегати научија повеќе за креирањето на лидерски особини од врвните светски предавачи. 


Можеби ќе ве интересира

ЗАПОЧНА ГОЛЕМА ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА НА АСОЦИЈАЦИЈАТА НА ПРИРЕДУВАЧИ НА ИГРИ НА СРЕЌА – АПИС

ЗАПОЧНА ГОЛЕМА ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА НА АСОЦИЈАЦИЈАТА НА ПРИРЕДУВАЧИ НА ИГРИ НА СРЕЌА – АПИС

Дали полициските службеници ги казнуваат колегите кога ќе прекршат закон!?

Дали полициските службеници ги казнуваат колегите кога ќе прекршат закон!?

Нов Битолски сладолед: Полн млечен вкус збогатен со 10 витамини

Нов Битолски сладолед: Полн млечен вкус збогатен со 10 витамини

HalkEco Хронометар 10KM ќе се трча со примена на мерки за заштита од коронавирусот

HalkEco Хронометар 10KM ќе се трча со примена на мерки за заштита од коронавирусот

Д-р Филип Станковиќ – научник од Македонија кој работи на развој на иновативни производи во тутунската индустрија

Д-р Филип Станковиќ – научник од Македонија кој работи на развој на иновативни производи во тутунската индустрија

Од аквадукт од 1900 г.п.н.е до модерна инвертер клима! Еден македонски бренд го следи модерниот развој!

Од аквадукт од 1900 г.п.н.е до модерна инвертер клима! Еден македонски бренд го следи модерниот развој!

ИДНИНАТА ЗА ЕКОНОМИЧЕН БУМ: Топлински пумпи за ладење и греење

ИДНИНАТА ЗА ЕКОНОМИЧЕН БУМ: Топлински пумпи за ладење и греење

ОРМ: Штетите врз бизнисот ќе бидат уште поголеми доколку ситуацијата со Ковид-19 наскоро не се подобри

ОРМ: Штетите врз бизнисот ќе бидат уште поголеми доколку ситуацијата со Ковид-19 наскоро не се подобри

ОКТА и вработените со еко акција донираа пречистувачи на воздух на Детската клиника во Скопје

ОКТА и вработените со еко акција донираа пречистувачи на воздух на Детската клиника во Скопје