03 Јуни, 2020
0.0230

Добра вест за акционерите: Макпетрол ќе дели дивиденда за минатата година

Објавено во: Финансии 14 Мај, 2020

Макпетрол ќе исплати дивиденда во вкупен бруто износ од 202.758.000 денари или 2.000 денари бруто по акција. 

Предлог одлуката за поделба на дивидендата за 2019 година треба да биде донесена на престојната седница на Собранието на Макпетрол АД, која е закажана на 20 јуни годинава.

Последен ден на тргување со право на дивиденда е 17 јули, а прв ден на тргување со право на дивиденда е 20 јули.

Дивидендата ќе биде исплатена на 30 септември 2020 година.

Инаку друшвото во 2019 година оствари добивка во вкупен износ од 878.150.912 денари, а акумулираната добивка изнесува 393.088.984 денари, односно вкупно 1.271.239.896 денари.

Можеби ќе ве интересира

КАМАТИТЕ УПОРНО ОДАТ НАДОЛУ - добро за тие што сакаат кредит, но неповолно за штедачите

КАМАТИТЕ УПОРНО ОДАТ НАДОЛУ - добро за тие што сакаат кредит, но неповолно за штедачите

Шекеринска: Ни требаат пари од странство!

Шекеринска: Ни требаат пари од странство!

АНГЕЛОВСКА ЗА ПЛАТЕЖНАТА КАРТИЧКА: Ќе им помогне на погодените и ќе ја намали сивата економија

АНГЕЛОВСКА ЗА ПЛАТЕЖНАТА КАРТИЧКА: Ќе им помогне на погодените и ќе ја намали сивата економија

БЕА БРОЈ ЕДЕН: Херц оди во стечај

БЕА БРОЈ ЕДЕН: Херц оди во стечај