14 Јули, 2020
0.0437

Душан Марковиќ, корпоративниот маркетинг директор на ГЕМАК Скопје добитник на престижното признание PRO PR GLOBE AWARDS

Објавено во: Мои пари 13 Јануари, 2020

Меѓународната комисија на PRO PR Globe Awards, составена од реномирани европски и регионални експерти,оваа година донесе одлука декапризнание за свој придонес во развојот на областа односи со јавност, ќе добијат признати регионални и странски комуникациски стручњаци. Добитник на оваа награда од Македонија е Душан Марковиќ -Корпоративен маркетинг директор на Гемак Скопје.

Покрај господинот Марковиќ, признанија добија и: Силваин Пасква, лидер на тимот за европска културна и креативна индустрија во Европската комисија, Грцегор Шапански извршен директор на Hill + Knowlton Strategies, Fabio Marando, раководител на одделот за односи со медиуми наCasse depositi e prestiti, Дик Федорико член на Управниот одбор во болницата Heart of Kent, Давид Холдсток, директор за комуникации при Асоцијацијата за локална самоуправа во Лондон, КазунориАзејанаги од Јапонија, претседател и извршен директор на Dentsu Public Relations Inc. , Марибел Конигер, директор за комуникации во ERSTE Австрија, Carlos Chaguacedaдиректор за Комуникации во музејот „Museo del Prada“ од Мадрид, Ева Меклајн, директор на Maclaine Communicationsa во Велика Британија и директор на одборот CIPR (Charted Institute of Public Relations), како и Џејмс Лаки, извршен директор на Shamal Communications воОбединетите Арапски Емирати.

Добитници на признанија во Србија сеТања Татомировиќ, раководител на оддел за комуникацииво Microsoft, за 24 пазари во Европа и Евроазија , Тамара Коштро,службеник за комуникации и медиуми во Делегацијата на Европската унија во Србија, како и Лазар Бошковиќ, креативен директор и сопственик на компанијата AgitPROP.

Добитници од Хрватска сеИрена Куртанјек, раководителна корпоративни комуникации во Nestle Хрватска, Словенија и Босна и Херцеговина, Нина ИшекМеџугорац,директорна корпоративни комуникации во хрватскиот Телеком и Дражен Думанчич, помошник извршен директор за односи со јавност и маркетинг на PBZ (Privredna banka Zagreb).Драгана Црвеница, директор на одделот за комуникации во Erste банка Подгорица и Оливера Џукановиќ, Шеф на кабинетот за односи со јавност на Владата на Црна Гора и советник на премиерот на Црна Гора, се победници од Црна Гора.

Во Словенија, PRO PR GLOBE AWARD оди во рацете на Ксенија Бенедети, советник за деловни комуникации и протокол на универзитетот во Приморска,Јудин Вречар, маркетинг менаџер во фабриката за стакло Рогачка, како иБорис Црница раководител на оддел за односи со јавност на фестивалот Lent. Победници од Босна И Херцеговина се Мелина Камериќ, специјалист за односи со јавноста и комуникации на Al Jazeeri Balkans и Нино Чориќ, раководител за односи со јавност на универзитетот Мостар се победници од Босна и Херцеговина.

Откако поранешните победнициги номинираа новите кандидати, специјалната комисија врз основа на анализи, медиумски објави и други релевантни информации, донесе одлука за имињата на 23-те победници.

На свечената церемонија ќе бидат доделени и три дополнителни  специјални награди: PRO PR Vision City на градот Жалец, наградата Vision Manager на Даница Зорин Мијошек и наградата PRO PR Infigo Award на Такаши Инуе, за посебен придонес во развојот на областа односи со јавност.

PRO PR GLOBE AWARDS е програма за наградување на поединци кои преку својата работа придонесуваат за подобра перцепција и позиционирање на професијата односи со јавност на локално и глобално ниво. Истата е основанаво 2012 година со цел одбележување на десетгодишнината од конференцијата PRO PR. Програмот е препознатлив по тоа што е наменет првенствено за лица, а не за проекти, како и по тоа што за кандидатура на истиот не се плаќа никаков надоместок.

Свеченото доделување на признанијата ќе се одржи на 20.3.2020. година во хотелот Terme Olimia - Hotel Breza, како дел од 18-то издание на меѓународнатa PRO PR конференција.

Признанието PRO PR GLOBE AWARDS вклучува и уникатна статуа која за оваа пригода ќе ја изработат студентите од академијата за применета уметност од Риека.

Можеби ќе ве интересира

Романот „Изброј ги ѕвездите“ е вистинска приказна за хероизмот на 10-годишната Анемари за времето на холокаустот во Данска

Романот „Изброј ги ѕвездите“ е вистинска приказна за хероизмот на 10-годишната Анемари за времето на холокаустот во Данска

Запознајте го el-Born: Првото, целосно електрично возило на CUPRA

Запознајте го el-Born: Првото, целосно електрично возило на CUPRA

Huawei ги објави бизнис резултатите за првата половина на 2020 година

Huawei ги објави бизнис резултатите за првата половина на 2020 година

Искористи ги летните викенди за брза и интересна преобразба на домот

Искористи ги летните викенди за брза и интересна преобразба на домот

Клучен момент во патувањето кон иднина без чад

Клучен момент во патувањето кон иднина без чад

Бесплатен водич чекор по чекор: Како да тргувате со цената на акциите

Бесплатен водич чекор по чекор: Како да тргувате со цената на акциите

Врачена наградата Автомобил на годината во Македонија за 2020 година и признанието СУВ на годината

Врачена наградата Автомобил на годината во Македонија за 2020 година и признанието СУВ на годината

А1 Македонија подарува: Со нова активација на Е-сметка до електричен велосипед

А1 Македонија подарува: Со нова активација на Е-сметка до електричен велосипед

Ладење и греење со инвертер клими: Заштедете пари и електрична енергија

Ладење и греење со инвертер клими: Заштедете пари и електрична енергија