06 Јуни, 2020
0.0343

Филмот „Врба“ има машка и женска верзија: Машката игра само во кино „Милениум“

Објавено во: Мои пари 07 Ноември, 2019

Најновиот филм на Милчо Манчевски „Врба“ не само што ги урива сите рекорди на гледаност, туку дополнително ја интригира публиката со фактот што има две верзии – машка и женска. Машката може да се види само во кино „Милениум“ во Скопје, додека женската игра во сите други кина во Македонија.

- Идејата да се направат две верзии на фимот се роди во самиот процес на работа. Женската верзија е малку подлабока и поспора, додека машката е подинамична.Секоја е интересна на свој начин. Во суштина станува збор за ист филм, но ракурсот  на некои места е поразличен – вели продуцентот Јане Ќортошев.

Целиот текст читајте го на Женски магазин, тука.

Можеби ќе ве интересира

Веро викендов со достава на производи до дома во Скопје и Тетово

Веро викендов со достава на производи до дома во Скопје и Тетово

Матурантката Хана Селмани ќе учи на Њујорк универзитетот во Абу Даби со целосна стипендија

Матурантката Хана Селмани ќе учи на Њујорк универзитетот во Абу Даби со целосна стипендија

ПРОДОЛЖУВА ГОЛЕМА ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА НА АСОЦИЈАЦИЈАТА НА ПРИРЕДУВАЧИ НА ИГРИ НА СРЕЌА – АПИС

ПРОДОЛЖУВА ГОЛЕМА ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА НА АСОЦИЈАЦИЈАТА НА ПРИРЕДУВАЧИ НА ИГРИ НА СРЕЌА – АПИС

СУПЕР ОНЛАЈН ПОПУСТ ДО 50% ОД 5-7 ЈУНИ

СУПЕР ОНЛАЈН ПОПУСТ ДО 50% ОД 5-7 ЈУНИ

ЗАПОЧНА ГОЛЕМА ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА НА АСОЦИЈАЦИЈАТА НА ПРИРЕДУВАЧИ НА ИГРИ НА СРЕЌА – АПИС

ЗАПОЧНА ГОЛЕМА ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА НА АСОЦИЈАЦИЈАТА НА ПРИРЕДУВАЧИ НА ИГРИ НА СРЕЌА – АПИС

Дали полициските службеници ги казнуваат колегите кога ќе прекршат закон!?

Дали полициските службеници ги казнуваат колегите кога ќе прекршат закон!?

Нов Битолски сладолед: Полн млечен вкус збогатен со 10 витамини

Нов Битолски сладолед: Полн млечен вкус збогатен со 10 витамини

HalkEco Хронометар 10KM ќе се трча со примена на мерки за заштита од коронавирусот

HalkEco Хронометар 10KM ќе се трча со примена на мерки за заштита од коронавирусот

Д-р Филип Станковиќ – научник од Македонија кој работи на развој на иновативни производи во тутунската индустрија

Д-р Филип Станковиќ – научник од Македонија кој работи на развој на иновативни производи во тутунската индустрија