22 Септември, 2020
0.0230

Халкбанк со ваучери за спортска опрема од 5.000 и 3.000 денари за редовните корисници на апликацијата HalkEco

Објавено во: Мои пари 12 Август, 2020

Сите редовни корисници на апликацијата HalkEco на Халкбанк, како и оние што допрва ќе ја симнат и ќе ја користат апликацијата со која банката поттикнува формирање здрави животни навики, можат да освојат ваучер во вредност од 3.000 и 5.000 денари за купување спортска опрема. Ваучер од 5.000 денари може да освојат оние што со пешачење, трчање, возење велосипед или тротинет ќе соберат 1500 HalkCoins, а предвидено е доделување 60 вакви ваучери, додека за собрани 900 HalkCoins ќе се доделат 150 ваучери во вредност од 3.000 денари.

Халкбанк како прва еко банка ја разви мобилната апликација HalkEco што има за цел да ги поттикнува граѓаните на поголема физичка активност, а како одговор на нивната активност банката засадува дрвја. На овој начин, HalkEco поттикнува формирање здрави навики, охрабрува физичка активност и подига еко свест како индивидуална одговорност за животната средина.

„Апликацијата HalkEco стартуваше во октомври минатата година и задоволни сме што ја користат речиси 5.000 корисници кои со своите физички активности секојдневно придонесуваат за намалување на емисијата на CO2 и обезбедуваат нови дрвја. Нашата статистика зборува дека корисниците на апликацијата досега имаат поминато над 306.000 километри во пешачење, трчање, возење велосипед или тротинет. На овој начин, тие ја имаат намалено емисијата на CO2 за 38.391 кг. Со новите категории подароци кои ги воведуваме сакаме да поттикнеме уште поголемо користење на апликацијата бидејќи со тоа заеднички ќе придонесеме за заштита на животната средина“, вели Маја Наумовска, директор за корпоративни комуникации и маркетинг во Халкбанк.

Сите што ја имаат симнато апликацијата, со нејзиното активирање и користење при секоја физичка активност, добиваат HalkCoins. Во текот на работните денови и за време на градскиот метеж, односно од 07:30 до 09:30 и од 15:30 до 17:30, секој километар вреди 2 HalkCoins, за време на викендите 0,5 HalkCoins и останато време носи 1 HalkCoin.

Банката преку вредни подароци и финансиски олеснувања за своите услуги што ги доделува според вредноста на собраните HalkCoins, ги мотивира граѓаните да бидат физички активни, наместо да користат возило или јавен транспорт. Едни од најатрактивните се финансиските  поволности како намалени каматни стапки и надомест за обработка на кредити, бонус поени на кредитни картички, зголемени каматни стапки за депозити, гратис осигурителни полиси, велосипеди, електрични тротинети и ваучери за спортска опрема.

Благодарение на корисниците на апликацијата, Халкбанк веќе засади стотици дрвја во многу училишни дворови низ земјава, а изврши и пошумување на дел од падините околу езерото Младост кај Велес кои минатата година изгореа во пожар.

Можеби ќе ве интересира

Црвен Крст – Кисела Вода ја сними песната „Подавај рака“

Црвен Крст – Кисела Вода ја сними песната „Подавај рака“

Македонија ќе биде домаќин на Меѓународниот балкански вински натпревар

Македонија ќе биде домаќин на Меѓународниот балкански вински натпревар

Не пропуштајте: Утре е светската премиера на новата Opel Mokka

Не пропуштајте: Утре е светската премиера на новата Opel Mokka

Централната Управа на ПроКредит Банка сертифицирана со меѓународниот сертификат EDGE

Централната Управа на ПроКредит Банка сертифицирана со меѓународниот сертификат EDGE

Како стои Huawei во Европа

Како стои Huawei во Европа

Започнува продажбата на новиот HUAWEI WATCH FIT на македонскиот пазар

Започнува продажбата на новиот HUAWEI WATCH FIT на македонскиот пазар

Започнува кампањата Back to School

Започнува кампањата Back to School

ЌЕ СЕ ОДРЖИ „МАЛЕШЕВСКА КОРИЈА - СПОРТСКА АВАНТУРА

ЌЕ СЕ ОДРЖИ „МАЛЕШЕВСКА КОРИЈА - СПОРТСКА АВАНТУРА

Рудник САСА ги презема сите мерки за сигурност и заштита на животната средина

Рудник САСА ги презема сите мерки за сигурност и заштита на животната средина