26 Септември, 2021
0.0243

Корисниците на Македонски Телеком меѓу првите во Европа со можност за припејд eSIM решение

Објавено во: Мои пари 30 Јули, 2021

                                                    

Македонски Телеком уште еднаш ја потврдува својата лидерска позиција во технолошките иновации и дигитализацијата, претставувајќи го новото припејд еSIM решение.

За прв пат на пазарот, креирано е иновативно решение за припејд сегментот овозможено преку најновата eSIM технологија со која на корисникот му се овозможува да добие нов припејд број на најдобрата мрежа со само неколку клика, од кое било место и во кое било време. Она што го прави решението особено атрактивно е фактот што еSIM профилот станува достапен веднаш, и тоа преку целосно дигитализиран процес.

Новиот припејд еSIM е целосно флексибилен и дава можност корисникот да ја избере најоптималната понуда според своите комуникациски потреби, избирајќи активирање еден или комбинација на повеќе комбинирани и/или интернет пакети со важност од 7 или 30 дена. 

Со припејд eSIM може да се дојде до нов припејд број и од странство, пред воопшто да се помине границата, и така престојот во Македонија да започне комуникациски подготвено, со поврзување на најдобрата мрежа уште од првиот момент.

За да може да се користи eЅIM услугата, потребен е уред којшто ја поддржува оваа технологија. Во иднина, eSIM ќе стане стандард поддржан од секој уред, со што во исто време ќе се поттикне развојот на решенија коишто ќе одговорат на потребите на корисниците и воедно ќе се придонесе за зачувување на животната средина преку исфрлање на пластиката од употреба.

Воведувањето на услугата е од особено значење бидејќи корисниците на Македонски Телеком се меѓу првите во Европа коишто ќе имаат можност да ги уживаат придобивките од оваа технолошка иновација.

Во текот на месец март, Македонски Телеком за прв пат на пазарот ја претстави еСИМ технологијата за постпејд корисниците. Со сегашната новина, компанијата го заокружува процесот на обезбедување електронски СИМ решенија и се профилира како предводник во развојот на услуги и во доменот на „Интернет на нештата“ и поврзаните уреди.

Повеќе детали на www.telekom.mk


Можеби ќе ве интересира

НИКОБ ЛАБ со нова мобилна локација – Бибај Групација

НИКОБ ЛАБ со нова мобилна локација – Бибај Групација

Започнува соработката со германскиот консултант ДЕКОН за подобрување на оперативните и финансиските перформанси на ЈП Водовод и канализација - Скопје

Започнува соработката со германскиот консултант ДЕКОН за подобрување на оперативните и финансиските перформанси на ЈП Водовод и канализација - Скопје

Кога мислиш дека не можеш сам, тимски можеш секако - Штафетен маратон – ЕУ за спорт

Кога мислиш дека не можеш сам, тимски можеш секако - Штафетен маратон – ЕУ за спорт

Два МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТА – преку три милиони денари!

Два МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТА – преку три милиони денари!

А1 Македонија го постави “СМАРТ езеро Младост – прва иновативна туристичка атракција” во општина Велес

А1 Македонија го постави “СМАРТ езеро Младост – прва иновативна туристичка атракција” во општина Велес

Спој на уметност и технологија: Уживајте во портретот на „Мона Лиза“ на паметниот телевизор Samsung The Frame

Спој на уметност и технологија: Уживајте во портретот на „Мона Лиза“ на паметниот телевизор Samsung The Frame

ИТ компанијата „Скеил Фокус“ ја прошири својата канцеларија и во Битола

ИТ компанијата „Скеил Фокус“ ја прошири својата канцеларија и во Битола

Наскоро: GoGlobal - Виртуелни сесии за маркетинг стратегии наменети за перформанс огласувачи

Наскоро: GoGlobal - Виртуелни сесии за маркетинг стратегии наменети за перформанс огласувачи

Винарија Камник со 4 златни медали на Меѓународниот вински предизвик, AWC Виена 2021

Винарија Камник со 4 златни медали на Меѓународниот вински предизвик, AWC Виена 2021