23 Август, 2019
0.0200

Квадрат од 4.000 евра - штом ќе се изгради се продава

Објавено во: Финансии 22 Јули, 2019

Во Хрватска годишно се продаваат 20.000 недвижнини, а најголем дел од нив во градот Сплит. 

Во последните 2 години новата градба поскапела за 30%. Цените за квадрат чинат од 2.400 до 4.000 евра.  Земјиштето во Сплит е скапо затоа што скоро и да го нема, но се очекува дека по некоја година ќе се јави нова криза. Сепак таа криза нема да биде како онаа во 2006 година, и цените со текот на времето ќе забележат пад. 

Можеби ќе ве интересира

Најевтините хотели со 5 ѕвезди низ целиот свет

Најевтините хотели со 5 ѕвезди низ целиот свет

Колку изнесува просечната плата во Хрватска?

Колку изнесува просечната плата во Хрватска?

Германија бара работници: Се вработува квалификувана работна сила

Германија бара работници: Се вработува квалификувана работна сила

На што да внимавате кога барате работа во странство?

На што да внимавате кога барате работа во странство?

Каква „магија“ направи Андреја?

Каква „магија“ направи Андреја?

НЕ СЕ САМО МАКЕДОНЦИТЕ: Кои други народи немаат пари за летување?

НЕ СЕ САМО МАКЕДОНЦИТЕ: Кои други народи немаат пари за летување?

Кој е градот со најголемата економска нееднаквост?

Кој е градот со најголемата економска нееднаквост?

Колку заработува најбогатото семејство во светот секоја минута?

Колку заработува најбогатото семејство во светот секоја минута?

Како нашиот државен долг надмина 100 милијарди денари?

Како нашиот државен долг надмина 100 милијарди денари?