26 Април, 2019
0.0183

Од хобито направиле бизнис од кој денес живеат нивните семејства

Објавено во: Финансии 19 Март, 2019

Весна Лазиќ, графички техничар, веќе три децении работи во Домот на културата во Шабац и сосема случајно почнала да прави овошни декорации. 

На почеток тоа за неа било хоби, работела, но барала само да ја почестат или да платат за материјалот. 

Вели дека вложувања за овој бизнис нема, освен за набавка на материјали. 

Но, уште две жени во градот Тања Ранковиќ и Снежана Молнар, се пронашле во оваа работа. 

Првата била невработена, а другата била дипломиран правник, но не работела по струка. 

Почнале бизнис, така што прават, колачи, торти и цветна 3Д декорација. 

Велат дека заработката се движи од 30 до 50% на вложените пари. 

За почеток велат дека може да се печат слатките во обичен шпорет, но за поголеми количини се неопходни вложувања од 1.500 евра. 

Денес нивните семејства живеат од овој бизнис, пишува српски Блиц

Можеби ќе ве интересира

Како да заштедите при пазарување-супер ефикасен трик

Како да заштедите при пазарување-супер ефикасен трик

Колкав бизнис има во управување со парите на идните пензионери?

Колкав бизнис има во управување со парите на идните пензионери?

Најголемата банка со активи во светот има нов шеф

Најголемата банка со активи во светот има нов шеф

Кинезите ќе им изградат стадион од 150 милиони евра а Хрватите треба само да ги научат да играат фудбал

Кинезите ќе им изградат стадион од 150 милиони евра а Хрватите треба само да ги научат да играат фудбал

Друштвата се отвораат за инвеститори: Одобрени две јавни емисии на акции

Друштвата се отвораат за инвеститори: Одобрени две јавни емисии на акции

БЛУМБЕРГ ГИ ПОДРЕДИ: Ова се најсиромашните економии во светот за 2019

БЛУМБЕРГ ГИ ПОДРЕДИ: Ова се најсиромашните економии во светот за 2019

КОНФЛИКТНИ СИТУАЦИИ: Каде се крие драмата на работното место?

КОНФЛИКТНИ СИТУАЦИИ: Каде се крие драмата на работното место?

Тевдовски до Руфи Османи: Општините да го зголемат данокот на имот

Тевдовски до Руфи Османи: Општините да го зголемат данокот на имот