19 Август, 2019
0.0204

По симболична цена се продаваат куќи во швајцарско село

Објавено во: Финансии 11 Август, 2019

Властите во италијанскиот кантон Тичино, Швајцарија, продаваат домови за само еден франк. Тоа е симболична цена за имот чија главна цел е да привлечат ново население во  село Монти ди Скига во близина на италијанската граница.

Куќите се наоѓаат во идиличен амбиент со поглед на езерото Маџоре и имаат водовод на располагање, што го олеснува реконструирањето.

Има девет руинирани камени куќи по име Рустика, кои купувачите се должни да ги реновираат по склучувањето на договорот според сите прописи таму. 

Можеби ќе ве интересира

На што да внимавате кога барате работа во странство?

На што да внимавате кога барате работа во странство?

Каква „магија“ направи Андреја?

Каква „магија“ направи Андреја?

НЕ СЕ САМО МАКЕДОНЦИТЕ: Кои други народи немаат пари за летување?

НЕ СЕ САМО МАКЕДОНЦИТЕ: Кои други народи немаат пари за летување?

Кој е градот со најголемата економска нееднаквост?

Кој е градот со најголемата економска нееднаквост?

Колку заработува најбогатото семејство во светот секоја минута?

Колку заработува најбогатото семејство во светот секоја минута?

Како нашиот државен долг надмина 100 милијарди денари?

Како нашиот државен долг надмина 100 милијарди денари?

„ЦРНА“ ЛИСТА НА УЈП: Имаат повеќе од 2.000 должници

„ЦРНА“ ЛИСТА НА УЈП: Имаат повеќе од 2.000 должници