21 Септември, 2019
0.0296

Поради високите плати ова е земја од соништата

Објавено во: Финансии 08 Јули, 2019

За најдобро место за живот и работа е прогласена Швајцарија. 

Таа е прва на листата на HSBC и го тргнала Сингапур, кој титулата за најдобро место за живеење ја држел пет години. 

Високиот животен стандард, конкурентните плати, но и стабилната политичка и економска слика на државата, на големо помогнале во ова време на глобална несигурност да се искачи за дури седум места.

Околу 82 проценти од луѓето кои поради работа се преселиле во Швајцарија изјавиле дека уживаат во подобриот животен стандард во споредба со својата држава.

Од економската клима задоволни се дури 80 проценти од испитаниците, додека 86 проценти од нив искажале задоволство од политичката ситуација.

Дури седум од десет од оние кои се преселиле во Швајцарија сега уживаат повисоко ниво на расположлив доход со годишна просечна плата од 111,587 долари - што е значајно повеќе од глобалниот просек од 75.966 долари.

Покрај Швајцарија и Сингапур, на врвот на листата се и Канада, Шпанија, Нов Зеланд, Австралија, Турција, Германија, ОАЕ и Виетнам.

фото Википедија

Можеби ќе ве интересира

Потпишан договор со ЕБОР од 13 милиони евра за изградба на електронски систем на наплата долж Коридор VIII

Потпишан договор со ЕБОР од 13 милиони евра за изградба на електронски систем на наплата долж Коридор VIII

Виктор Димовски прв владин директор со коефициент 4 и со поголема основна плата од Рашковски, Лукаревска, Китанов....

Виктор Димовски прв владин директор со коефициент 4 и со поголема основна плата од Рашковски, Лукаревска, Китанов....

Како од една билка овој Србин направил бизнис вреден злато

Како од една билка овој Србин направил бизнис вреден злато

Како е да се живее во Норвешка: Плата од 2.500 евра, но државата веднаш зема 35 проценти

Како е да се живее во Норвешка: Плата од 2.500 евра, но државата веднаш зема 35 проценти

ЌЕ ДОБИЕТЕ 25 000 ЕВРА ДА СЕ ПРЕСЕЛИТЕ ОВДЕ: Понудата е од соништата, а регионот прекрасен

ЌЕ ДОБИЕТЕ 25 000 ЕВРА ДА СЕ ПРЕСЕЛИТЕ ОВДЕ: Понудата е од соништата, а регионот прекрасен

Како бугарски стартап ја доби првата венчр капитал обврзница од 18 милиони евра?

Како бугарски стартап ја доби првата венчр капитал обврзница од 18 милиони евра?