21 Октомври, 2021
0.0212

Последна шанса да аплицирате и добиете целосна стипендија за просперитетна иднина

Објавено во: Мои пари 21 Септември, 2021

Единствената шанса да добиете стипендија е да аплицирате за истата! Па доколку сѐ уште немате аплицирано, што чекате? Ова е вашиот знак, а воедно и последна шанса да аплицирате за стипендија на еден од најдобрите приватни универзитети во државата – Меѓународниот балкански универзитет.

Зошто МБУ?

Едноставно – затоа што нуди квалитетно образование кое ветува просперитетна иднина. Изборот на факултет е огромна задача, но пронаоѓањето на вистинскиот не би било воопшто застрашувачко доколку имате јасна идеја за достапните алатки кои ги нуди одреден универзитет, кои со сигурност ќе ви помогнат и ќе ви го олеснат изборот.

Пред сè, најважно е универзитетот кој ќе го одберете да нуди студиска програма која одговара на вашиот избор за идна професија. Во склоп на МБУ има 7 факултети со избор од 18 студиски програми за додипломски студии во различни области, како што се компјутерско инженерство, архитектура, психологија, банкарство и финансии, графички дизајн, односи со јавност и маркетинг комуникации, јазици и други. Доколку ја пронајдовте вашата идна професија, подолу продолжуваме со останатите предности кои ги нуди МБУ.

МБУ располага со стручен и квалитетен кадар кој нуди исто толку квалитетен образовен процес. Понатаму, наставните програми на овој универзитет се внимателно одбрани и соодветствуваат со нивото на најдобрите светски универзитети, а за тоа кажува и фактот дека Меѓународниот Балкански Универзитет е прогласен за најдобро рангиран во областа на наставата и учењето според Шангајската листа. Универзитетот нуди настава на англиски јазик и можност за продолжување на образовниот процес во еден од 150те универзитети во 40 држави во светот со кој МБУ има договор преку европската мрежа за студентска мобилност Еразмус+. Но, сепак, како најголема предност ја издвојуваме можноста за понатамошен кариерен развој веднаш по дипломирањето, преку соработката која овој универзитет ја има со огромен број на компании во и надвор од државата.

Па, доколку овие информации го задржија вниманието, не чекајте – аплицирајте за стипендиите кои МБУ ги нуди, каде единствен услов за добивање на истите е остварениот успех од средно образование.

Оваа програма подразбира целосна стипендија за оние средношколци кои се прогласени за најдобри во генерацијата, а 80% стипендија важи за оние со среден успех 5.00 и за нив трошоците по семестар ќе изнесуваат 200 евра. За учениците со успех од 4.50 до 4.99 е предвидена стипендија од 70%, односно семестарот ќе ги чини 300 евра, а за оние со успех меѓу 4.00 и 4.99 стипендијата е 60%, односно школарината по семестар е 400 евра. Стипендија во висина од 50% и плаќање школарина од 500 евра по семестар можат да добијат средношколци со среден успех од 3.00 до 3.99. Можност за аплицирање имаат студенти од Северна Македонија, Албанија, Босна и Херцеговина, Косово, Црна Гора и Србија и тоа можат да го направат до 30 септември 2021, онлајн на https://www.ibu.edu.mk/scholarships/.

ПР објава

Можеби ќе ве интересира

Контрола на мастите во организмот со природни препарати

Контрола на мастите во организмот со природни препарати

Улица „Македонија“ е поблиску да го заслужи епитетот „Петта авенија“: „Божиновски часовници и накит“ со нов бутик салон кој доликува на светските метрополи

Улица „Македонија“ е поблиску да го заслужи епитетот „Петта авенија“: „Божиновски часовници и накит“ со нов бутик салон кој доликува на светските метрополи

Летонија ја лансираше првата 5G прекугранична тест локација во Европа

Летонија ја лансираше првата 5G прекугранична тест локација во Европа

Дали вашите податоци се безбедни на вашиот паметен уред?

Дали вашите податоци се безбедни на вашиот паметен уред?

Издадена 30.000-тата IuteCredit Mastercard картичка

Издадена 30.000-тата IuteCredit Mastercard картичка

Започна наградната игра на ЛУКОИЛ Македонија во која главната награда е атрактивно АТВ-возило

Започна наградната игра на ЛУКОИЛ Македонија во која главната награда е атрактивно АТВ-возило

Дарко од Охрид, од верен играч на 2win.Mk , до сопственик на нов скутер

Дарко од Охрид, од верен играч на 2win.Mk , до сопственик на нов скутер

Плаќање на сметки за режиски трошоци во Пошта по најконкурентни цени

Плаќање на сметки за режиски трошоци во Пошта по најконкурентни цени

VISA Business од Силк Роуд Банка: Eдинствена бизнис картичка со поврат на средства во државата

VISA Business од Силк Роуд Банка: Eдинствена бизнис картичка со поврат на средства во државата