15 Август, 2020
0.0208

Првиот човек на „Алкалоид“, Мукаетов, купи 500 акции од компанијата

Објавено во: Финансии 27 Јануари, 2020

Живко Мукаетов, претседател на Управен Одбор и генерален директор на фармацевтската компанија „Алкалоид“ купил 500 обични акции на компанијата. 

Ова „Алкалоид“ го објави како ценовно чувствителна информација преку Македонската берза, со оглед што станува збор за извештај за промена на сопственост на член на Управен одбор и лица со посебни одговорности и овластувања.

„Известуваме дека Живко Мукаетов, Претседател на Управен Одбор и Генерален директор на Алкалоид АД Скопје, се стекна со 500 обични акции издадени од ‚Алкалоид АД Скопје'“, се вели во објавата на берзата. 

Во моментов, акцијата на компанијата „Алкалоид“ на берзата има просечна цена од 13.096 денари. 

Цената на акцијата на „Алкалоид“ од почетокот на минатата година па досега постојано има нагорен тренд, покажуваат податоците од Берзата.

Можеби ќе ве интересира

Народна банка по пресот на Трифун Костовски: Моравме да ги заштитиме граѓаните и компаниите

Народна банка по пресот на Трифун Костовски: Моравме да ги заштитиме граѓаните и компаниите

Комерцијална банка има издадено кредит од 5 милиони евра за Гофи, фирмата основач на Еуростандард банка

Комерцијална банка има издадено кредит од 5 милиони евра за Гофи, фирмата основач на Еуростандард банка

КОМИТЕТОТ ЗА ФИНАНСИСКА СТАБИЛНОСТ УВЕРУВА: Граѓаните да бидат спокојни, банкарскиот систем е и останува стабилен

КОМИТЕТОТ ЗА ФИНАНСИСКА СТАБИЛНОСТ УВЕРУВА: Граѓаните да бидат спокојни, банкарскиот систем е и останува стабилен

Кој ќе ги лапне „бајадерките“ од бонбониерата на Труфун Костовски?

Кој ќе ги лапне „бајадерките“ од бонбониерата на Труфун Костовски?

НАРОДНА БАНКА ЗА ФАКТОР: Немаше реално и издржано решение за инвеститор на кој би се продала Еуростандард банка

НАРОДНА БАНКА ЗА ФАКТОР: Немаше реално и издржано решение за инвеститор на кој би се продала Еуростандард банка

СКЕНИРАЧИТЕ ШТО ИМААТ СМЕТКИ ВО ЕУРОСДТАНДАРД - да извршат промена на сметка во МОЈДДВ

СКЕНИРАЧИТЕ ШТО ИМААТ СМЕТКИ ВО ЕУРОСДТАНДАРД - да извршат промена на сметка во МОЈДДВ

СЕ ЈАВИЈА СИТЕ БАНКАРИ: Стабилни сме, ќе помогнеме за клиентите на Еуростандард и не ни ја чепкајте гувернерката

СЕ ЈАВИЈА СИТЕ БАНКАРИ: Стабилни сме, ќе помогнеме за клиентите на Еуростандард и не ни ја чепкајте гувернерката

ЗА ФИРМИТЕ ШТО ИМАЛЕ СМЕТКИ ВО ЕУРОСТАНДАРД - отворете сметка во друга банка и приливите да ви стигнуваат таму, кој имал пари, ќе ги чека од стечајната маса

ЗА ФИРМИТЕ ШТО ИМАЛЕ СМЕТКИ ВО ЕУРОСТАНДАРД - отворете сметка во друга банка и приливите да ви стигнуваат таму, кој имал пари, ќе ги чека од стечајната маса

Сопствениците на Еуростандард во рок од 30 дена можат да поднесат тужба до Управниот суд за одземањето на дозволата

Сопствениците на Еуростандард во рок од 30 дена можат да поднесат тужба до Управниот суд за одземањето на дозволата