05 Декември, 2021
0.0207

Рамстор Мол го одбележа месецот за борба против рак на дојка

Објавено во: Мои пари 23 Октомври, 2021

Во месец октомври ја подигнуваме свеста за ракот на дојката и ги поддржуваме жените во намалување на ризикот од оваа болест. По тој повод, на 22.10.2021 во Рамстор Мол се одржа настанза одбележување на месецот за борба против рак на дојка.

Како гости на овој настан, кои дадоа поддршка со своето обраќање, присуствуваа г-ѓа Елизабета Ѓоргиевска, сопруга на Претседателот на Република Северна Македонија, г-ѓа Даниела Адемоска –сопственик и Генерален Директор на Рамстор Македонија и Биба Додева – Претседател на здружението за борба против рак „Борка за секој нов ден“, кои заедно со жените вработени во Рамстор Македонија го поддржаа овој настан.

-Рамстор Македонија како општествено одговорна компанија и компанија каде што 60% од вработените се припаднички на женската популација,  со одбележувањето на денешниот настан  имаме единствена цел – да ја искажеме својата поддршка на сите оние кои имале какво било искуство со ракот на дојка но и за сите оние за кои треба да ја подигнеме свеста за потребата од рано дијагностицирање и превентивни активности затоа што се работи за здравјето, и затоа што сите треба да покажеме сплотеност и солидарност.

Сметам дека ваквите настани се показател за нашата подготвеност како општество  за поддршка и активности со цел да се зголеми  свеста  како и  отворено да се збори за ракот како болест .

Голема благодарност до Г-ѓа Елизабета Ѓорѓиевска која  го поддржа овој настан со нејзиното ценето присуство и своето обраќање, До Претседателот на Здружението Борка-Биба Додева за одличната  досегашна соработка и секако  Благодарност до сите вработени со кои покажавме дека заедно сме посилни, и дека можеме да направиме уште повеќе“ -изјави Г-ѓа Даниела Адемоска – сопственик и Генерален  Директор на Рамстор Македонија.

Од здружението за борба против рак „Борка за секој нов ден“ делеа информативни едукативни материјали на посетителките во трговскиот центар. Како поддршка и во знак за борба против ракот на дојка со моќ да ги воздигнат и инспирираат другите, жените вработени во Рамсторе Македонија направија заедничка фотографија облечени во маичките на Борка.

Заедно сме посилни,да направиме уште повеќе!


ПР Објава

Можеби ќе ве интересира

ЗАСАДЕН Е ВТОРИОТ „ПЕНЗИСКИ ПАРК“ ВО СРЕДНОТО УЧИЛИШТЕ „СВ.КИРИЛ И МЕТОДИЈ“ ВО ОХРИД

ЗАСАДЕН Е ВТОРИОТ „ПЕНЗИСКИ ПАРК“ ВО СРЕДНОТО УЧИЛИШТЕ „СВ.КИРИЛ И МЕТОДИЈ“ ВО ОХРИД

Зоран Спасов Ѕоф ќе ја промовира новата книга „Торонто експрес“ во Literatura.mk Superstore во „Ист гејт мол“

Зоран Спасов Ѕоф ќе ја промовира новата книга „Торонто експрес“ во Literatura.mk Superstore во „Ист гејт мол“

Новата серија гејмерски монитори HUAWEI MateView GT веќе e достапна на македонскиот пазар

Новата серија гејмерски монитори HUAWEI MateView GT веќе e достапна на македонскиот пазар

Еднодневна изложба на илустрации во Гевгелија

Еднодневна изложба на илустрации во Гевгелија

Започна со 4 вработени, а денес е најголем брокер на пазарот на осигурување – СН Осигурителен Брокер овој декември одбележува 7 години постоење

Започна со 4 вработени, а денес е најголем брокер на пазарот на осигурување – СН Осигурителен Брокер овој декември одбележува 7 години постоење

А1 Македонија со најдобрата новогодишна промоција во мобилната телефонија досега

А1 Македонија со најдобрата новогодишна промоција во мобилната телефонија досега

Moџо Килингтон: „Уништување“ е роман за потрагата по себе и пропаѓањето на соништата што сме ги имале

Moџо Килингтон: „Уништување“ е роман за потрагата по себе и пропаѓањето на соништата што сме ги имале

Четврто коло во наградната игра ИГРАЈ БЕЗ НЕРВОЗИ И МЕРЦЕДЕС ВОЗИ

Четврто коло во наградната игра ИГРАЈ БЕЗ НЕРВОЗИ И МЕРЦЕДЕС ВОЗИ

Прва фабрика во Македонија за производство на сончогледово масло со традиција од 1923 година

Прва фабрика во Македонија за производство на сончогледово масло со традиција од 1923 година