26 Април, 2019
0.0196

СВЕТСКИ ДЕН НА ВОДАТА

Објавено во: Мои пари 21 Март, 2019

Општина Неготино ќе го одбележи Светскиот ден на водата во рамки на Проектот „Заштита на водните ресурси со намалување на човековото влијание врз животната средина (wa-mbrella).

По повод Светскиот ден на водата, општината организира музички хепенинг и други уметнички креативни активности кои ќе се одржат во петок, 22 март од 18:00 до 21:00 часот на Градскиот Плоштад во Неготино.

Музичката програма ја сочинуваат групите: Бонгас енд гитарс, Смиле, Бадасал, Епидемија и ДЈ Алекс, а во рамките на културната програма ќе бидат промовирани трите графити кои се изработени од страна на познатиот артист Младен Трендевски, кои го симболизираат Светскиот ден на водата, како и моменталната состојба со недостиг на вода на светско ниво.

Проектот „Заштита на водните ресурси со намалување на човековото влијание врз животната средина“ (”wa-mbrella) е финансиран во рамките на ЕУ (ИПА) Програмата за прекугранична соработка со Грција, а се спроведува од странана на ЈП Комуналец Неготино во соработка со Општина Неготино.

Можеби ќе ве интересира

Моќта на црвеното јајце: Денес е Велики четврток а ова треба да го знаете

Моќта на црвеното јајце: Денес е Велики четврток а ова треба да го знаете

Beiersdorf нов партнер на Атлантик Група во Македонија

Beiersdorf нов партнер на Атлантик Група во Македонија

Портите на ИТ светот беа отворени за најмалите од прво и второ одделение

Портите на ИТ светот беа отворени за најмалите од прво и второ одделение

АВАЈА ќе организира средба на 1.000 граѓани Роми со претседателските кандидати

АВАЈА ќе организира средба на 1.000 граѓани Роми со претседателските кандидати

ДЕЦАТА ГО ЧЕКААТ ВЕЛИГДЕН КАКО ПРАЗНИК КОЈ НОСИ БОИ

ДЕЦАТА ГО ЧЕКААТ ВЕЛИГДЕН КАКО ПРАЗНИК КОЈ НОСИ БОИ

Наскоро почнува најголемата регионална е - спорт лига!

Наскоро почнува најголемата регионална е - спорт лига!

Првиот и вториот круг на финансирање на FasterCapital во 2019

Првиот и вториот круг на финансирање на FasterCapital во 2019

Кои граѓани ќе останат без вода за пиење веднаш по празниците?

Кои граѓани ќе останат без вода за пиење веднаш по празниците?

Првото коло ЛОТО 7, докажа дека новата игра нуди поголеми добивки, поинтересна игра и повеќе забава

Првото коло ЛОТО 7, докажа дека новата игра нуди поголеми добивки, поинтересна игра и повеќе забава