17 Јули, 2019
0.0176

Во еден ден шест возачи им заминале во Германија

Објавено во: Финансии 14 Февруари, 2019

Само во еден ден 6 белградски возачи од јавниот градски превоз заминале во Германија за повисоки плати, пишуваат српските медиуми. 

Добиваат четири пати поголеми плати, курс за јазик платен од газдата, подобри услови за работа, а во некои случаи и сместување. 

Ова е мотив возачите да ја променат адресата. Александар Радовиќ, возач раскажува дека вечно се откажувал од нешто и мислел како да заштеди, но сега вели доста е. 

Иселувањето од Србија почна по 2000 година. За две години се проценува дека 51.000 луѓе од Србија заминале во Германија. Од нив 19.000 работници имаат дозвола за престој во земјата. 

Можеби ќе ве интересира

ДУИ бара од Заев да ја стави Бежовска за министер

ДУИ бара од Заев да ја стави Бежовска за министер

Поради Германците во овој српски град скокнаа цените на становите

Поради Германците во овој српски град скокнаа цените на становите

Анѓушев на средба со ММФ: Економијата расте, невработеноста опаѓа

Анѓушев на средба со ММФ: Економијата расте, невработеноста опаѓа

Мали даноци - големи неданочни и парафискални давачки

Мали даноци - големи неданочни и парафискални давачки

Аргир реименуван за директор на НЛБ Банка

Аргир реименуван за директор на НЛБ Банка

ЕУ и за Бугарија ќе одлучува во октомври

ЕУ и за Бугарија ќе одлучува во октомври

За собарките од Филипини нудат 650 евра и бесплатен aвионски билет

За собарките од Филипини нудат 650 евра и бесплатен aвионски билет

Ова е најскапиот град на светот за странци

Ова е најскапиот град на светот за странци

Поради високите плати ова е земја од соништата

Поради високите плати ова е земја од соништата