20 Јуни, 2021
0.0215

Во време на корона во град од регионот просечните плати се 1.000 евра

Објавено во: Балкан 18 Ноември, 2020

Просечната плата во Загреб се зголемила за 3,3 проценти во споредба со лани. 

Просечната нето-плата на вработените во Загреб за август 2020 година била 7.730 куни (околу 1.000 евра), што е номинален пораст од 3,3 проценти во споредба со истиот период минатата година, објави Одделот за статистика на Градскиот завод за стратешко планирање и развој на градот Загреб.

Во однос на просечната месечна плата на ниво на цела Хрватска, која изнесувала 6.723 куни, просечната исплатена нето-плата во Загреб за истиот месец била поголема за 1.007 куни (околу 130 евра), објави порталот Индекс.

Највисоката просечна нето-плата во Загреб за август е исплатена во дејноста екстракција на сурова нафта и природен гас, и таа изнесува 12.249 куни.

Можеби ќе ве интересира

Што се случи со националниот доход по распадот на Југославија?

Што се случи со националниот доход по распадот на Југославија?

Албанија набави бесплатни брзи тестови за туристи

Албанија набави бесплатни брзи тестови за туристи

Четиринаесетгодишно момче испило еден литар водка и заврши во болница

Четиринаесетгодишно момче испило еден литар водка и заврши во болница

ИМА ПОВРЕДЕНИ: Нова експлозија во „Слобода“ во Чачак

ИМА ПОВРЕДЕНИ: Нова експлозија во „Слобода“ во Чачак

Не ви треба вакцина ниту ПЦР тест за летување кај нив

Не ви треба вакцина ниту ПЦР тест за летување кај нив

Словенците ќе можат да бираат вакцина

Словенците ќе можат да бираат вакцина

Koлку туристи сега летуваат во Хрватска?

Koлку туристи сега летуваат во Хрватска?

Црна Гора засега останува на „црвената листа“ во ЕУ

Црна Гора засега останува на „црвената листа“ во ЕУ

Aко летувате во Црна Гора, земјата од денеска ги олеснува рестрикциите

Aко летувате во Црна Гора, земјата од денеска ги олеснува рестрикциите