10 Јули, 2020
0.0382

Зентива го проширува производствениот капацитет со комплетирање на аквизицијата на производствената локација во Аклешвар

Објавено во: Мои пари 01 Јуни, 2020


Zentiva Group a.s. најавува завршување на аквизицијата на производствената локација во Анклешвар, Индија, од „Санофи“. Со финализирање на договорот се зголемува бројот на производствени капацитети во целосна сопственост на Зентива ширум светот што ќе ѝ овозможи на компанијата да им служи на повеќе луѓе на кои имаат дневна потреба од нашите висококвалитетни, достапни лекови.

„Со задоволство му посакуваме добредојде на тимот на Аклешвар во нашето семејство на Зентива. Продолжуваме да обезбедуваме силен раст во Зентива, а завршувањето на оваа аквизиција е важна пресвртница за нашата компанија“, рече Ник Хагар, главен извршен директор на Зентива. „Силата на нашата растечка производствена мрежа и дополнителниот капацитет значи дека можеме да одржиме чекор со забрзаната побарувачка за нашите лекови и да ја зголемиме директната контрола врз нашиот ланец на снабдување за да обезбедиме континуирано снабдување и брза реакција на потребите на пациентите.“

Трансакцијата го продолжува текот на одлучувачки чекори за раст направени од Зентива, засновани на претходните аквизиции на „Крео Фарма“ во Велика Британија, „Солациум“ во Романија и бизнисите на Алвоген во Централноисточна Европа, завршени во април 2020 година. Оваа најнова аквизиција во Индија се одвива паралелно со тековните повеќекратни мултимилионски инвестиции во евра на предводничките локации на Зентива во Прага и во Букурешт.

„Јас сум многу горд што нашиот тим во Аклешвар ќе биде дел од уште посилна Зентива, интегрирана во долгорочната стратегија за раст на организацијата“, додаде Ешвани Суд, директор на капацитетот во Аклешвар. „Знаеме дека побарувачката за висококвалитетни и достапни лекови се зголемува и со нетрпение очекуваме да придонесеме за успехот на Зентива на ова патување.“

Производствената локација ќе биде поддржана од сосема нова подружница на Зентива Индија во Мумбај.


Можеби ќе ве интересира

НАГРАДНА ИГРА НА ПОДРАВКА: Во жарот на летото со Talianetta до супер парични награди

НАГРАДНА ИГРА НА ПОДРАВКА: Во жарот на летото со Talianetta до супер парични награди

Македонската компанија Brainster започнува со работа во Виена

Македонската компанија Brainster започнува со работа во Виена

Како поседувањето сопствен дом ќе ви помогне за подобра финансиска стабилност?

Како поседувањето сопствен дом ќе ви помогне за подобра финансиска стабилност?

Онлајн промоција на романот за деца „Изброј ги ѕвездите“ за хероизмот на Данците во спасувањето на Евреите во Втората светска војна

Онлајн промоција на романот за деца „Изброј ги ѕвездите“ за хероизмот на Данците во спасувањето на Евреите во Втората светска војна

Со маска, средство за дезинфекција и дистанца, ДИК со герила акција во Скопје повика на безбедно гласање!

Со маска, средство за дезинфекција и дистанца, ДИК со герила акција во Скопје повика на безбедно гласање!

Американската aгенција за храна и лекови: IQOS е производ со модифициран ризик

Американската aгенција за храна и лекови: IQOS е производ со модифициран ризик

ЕБОР и ЕУ ќе го зголемат финансирањето на МСП на Западен Балкан

ЕБОР и ЕУ ќе го зголемат финансирањето на МСП на Западен Балкан

Тедески и Станковиќ – “еден на еден“ на Викенд Медиа Фестивал

Тедески и Станковиќ – “еден на еден“ на Викенд Медиа Фестивал

„Тековни и идни потреби од дигитални услуги за работа од далечина“

„Тековни и идни потреби од дигитални услуги за работа од далечина“