22 Април, 2018
0.0792

3.200 € ЗА КОШТАНА: И новата власт одвои пари за „Силви бенд“

Објавено во: Економија 13 Февруари, 2018

Проектите на познатото дуо последните години во континуитет се стимулирани со народни пари. Претходно, брачната двојка промовира неколку субвенционирани песни

Министерството за култура одвои 200.000 денари за концерти на „Силви бенд“ во повеќе македонски градови. Парите се наменети за проектот „Коштана“ за перформанси во Македонската опера и балет, на сцената „Долни сарај“ во Охрид, во Домот на културата „Антон Панов“ во Струмица и во Центарот за култура „Јордан Хаџи Константинов – Џинот“ во Велес. „Силви бенд“ побарале од државата скоро 35.000 евра (2.136.300 денари), но Министерството им одобри само 3.200 евра.

Целиот текст прочитајте го на Женски магазин, овде.

Можеби ќе ве интересира

Корекција на стапките на раст нема, ама ребалас на буџетот годинава ќе има

Корекција на стапките на раст нема, ама ребалас на буџетот годинава ќе има

Грчкиот синдикат ќе ја исклучува струјата, не сака приватизација на централи и ископи

Грчкиот синдикат ќе ја исклучува струјата, не сака приватизација на централи и ископи

Официјално се пушта во употреба автопатот Демир Капија - Смоквица

Официјално се пушта во употреба автопатот Демир Капија - Смоквица

Распишан повикот за субвенции за велосипеди

Распишан повикот за субвенции за велосипеди

Нема зима за премиерлигата, добивката расте побргу и од огромните плати на фудбалерите

Нема зима за премиерлигата, добивката расте побргу и од огромните плати на фудбалерите

Банкар по грешка уплатил 28 милијарди евра, повеќе од што вреди самата банка

Банкар по грешка уплатил 28 милијарди евра, повеќе од што вреди самата банка

ЦЕНА НА ТРУД: Еден работен час вреди 3,7 евра!

ЦЕНА НА ТРУД: Еден работен час вреди 3,7 евра!

Зошто турското злато е повлечено од американските сефови?

Зошто турското злато е повлечено од американските сефови?

Во Тетово се бара јавен превоз

Во Тетово се бара јавен превоз