24 Април, 2019
0.0203

БЕЗУСПЕШНО БАРАЛ ЧЕВЛАР: Ова е вистината за работните места кои никој не ги сака

Објавено во: Финансии 17 Ноември, 2018

Во Кладово во Србија има 60 слободни работни места со нето плата од 650 евра или 900 евра бруто. 

Но, за овие работни места никој не се пријавува. Во овој град имало просечна плата во август од 46.178 динари, но никој не сака да работи за 77.000 динари, пишува српски Курир

Но, дека луѓето не сакаат да работат и за 1.000 евра, потврдува работодавец во близина на Чачак. 

Тој барал заварувач, а нудел стан и храна. 

Тешко се наоѓаат занаетчии, бравари, чевлари, и заварувачи. 

Дефицитарни се и возачите и готвачите. Возач во Србија може да заработи 500 евра, а во Европа пет пати повеќе. Од занаетите се бараат и автолимари и автомеханичари. 

фото Курир.рс

Можеби ќе ве интересира

Колкав бизнис има во управување со парите на идните пензионери?

Колкав бизнис има во управување со парите на идните пензионери?

Најголемата банка со активи во светот има нов шеф

Најголемата банка со активи во светот има нов шеф

Кинезите ќе им изградат стадион од 150 милиони евра а Хрватите треба само да ги научат да играат фудбал

Кинезите ќе им изградат стадион од 150 милиони евра а Хрватите треба само да ги научат да играат фудбал

Друштвата се отвораат за инвеститори: Одобрени две јавни емисии на акции

Друштвата се отвораат за инвеститори: Одобрени две јавни емисии на акции

БЛУМБЕРГ ГИ ПОДРЕДИ: Ова се најсиромашните економии во светот за 2019

БЛУМБЕРГ ГИ ПОДРЕДИ: Ова се најсиромашните економии во светот за 2019

КОНФЛИКТНИ СИТУАЦИИ: Каде се крие драмата на работното место?

КОНФЛИКТНИ СИТУАЦИИ: Каде се крие драмата на работното место?

Тевдовски до Руфи Османи: Општините да го зголемат данокот на имот

Тевдовски до Руфи Османи: Општините да го зголемат данокот на имот

ЏЕК МА КОЈ ИМА ПАРИ ЗА УШТЕ 10 ЖИВОТИ: Работното време од 12 часа е благослов!

ЏЕК МА КОЈ ИМА ПАРИ ЗА УШТЕ 10 ЖИВОТИ: Работното време од 12 часа е благослов!

Како да дадете отказ од досадната работа и да ги следите соништата

Како да дадете отказ од досадната работа и да ги следите соништата