23 Мај, 2019
0.0384

Бизнисмен го пријави Ќахил во Финансиска полиција

Објавено во: Економија 06 Декември, 2018

Извесен бизнисмен Ервин Сејфула, сопственик на „Манора логистик маркетинг ДОО“ во ТВ21 тврдепе дека е жртва на министерот без ресор за привлекување на странски инвестиции Аднан Ќахил. 

Бизнисменот за телевизијата тврдеше дека обвинувањата на министерот дека тој претходно му се заканил, со неговите двајца пријатели, кои тој ги спомна, како што вели, се лага. За ова, тој јавно во ТВ 21 покажа документ, со кој се гледа дека некој насила сакал да му го одземе бизнисот, а за кој вели дека го доставил и во Финансиска полиција, и поради тоа, како што тврди бизнисменот, отворена е истрага за министерот Аднан Ќахил.  Во предаденото досие во Финансиска полиција, кое го имаше на увид и ТВ 21, се гледаат телефонски разговори, СМС пораки и други писма за сопственоста на компанијата „Манора логистик маркетинг ДОО“.

Со овој документ Ервин Сејфула го обвинува министерот Ќахил и неговото семејство, дека наводно насила и со закани по живот му ја одземале компанијата. ТВ 21 контактираше и со министерот Аднан Ќахил за да добие одговор за обвинувањата од страна на бизнисменот, но тој одби да одговори и се закани дека ќе ја тужи телевизијата доколку излезе веста. Второосомничениот кој го спомнува министерот Ќахил, како лице кое му се заканило на неговиот роднина, ја раскажа неговата верзија и за тоа донел и аудио снимки од разговорите со роднината на министерот. 

ТВ 21 контактираше и со Финансиската полиција за да потврди дали пријавата на Ервин Сејфула е доставена кај нив. Од овој орган изјавија дека печатот на архивираното писмо е доволен доказ за примањето на предметот. 

Можеби ќе ве интересира

ШТО СЕ ПРОМЕНИ: САД повторно купува нафта од Венецуела

ШТО СЕ ПРОМЕНИ: САД повторно купува нафта од Венецуела

Конкуренцијата во јавните набавки во второто полугодие од 2018 година е влошена

Конкуренцијата во јавните набавки во второто полугодие од 2018 година е влошена

НЕВЕРОЈАТЕН СКОК ВО РЕГИОНОТ: Квадрат чини 5.000 евра

НЕВЕРОЈАТЕН СКОК ВО РЕГИОНОТ: Квадрат чини 5.000 евра

Од сиромашна колонија станаа една од најбогатите држави на светот

Од сиромашна колонија станаа една од најбогатите држави на светот

ДОШЛЕ ПО РАБОТА: Се создаде бразилска колонија во регионот?

ДОШЛЕ ПО РАБОТА: Се создаде бразилска колонија во регионот?

Колку милиони евра вртат големите трговци со автогуми?

Колку милиони евра вртат големите трговци со автогуми?

ДОЖИВУВА БУМ: Ова вреди како златото

ДОЖИВУВА БУМ: Ова вреди како златото

Собирајте повеќе, трошете подобро

Собирајте повеќе, трошете подобро

Советникот кој го испрати Меркел со забелешки за нашата економија

Советникот кој го испрати Меркел со забелешки за нашата економија