26 Февруари, 2024
0.0232

„CREDIT SUISSE“ ИМА ЛИСТА НА ЗЕМЈИ СО НАЈМНОГУ МИЛИОНЕРИ: Македонија ја нема, а еве кои балкански земји имаат богашати

Објавено во: Финансии 30 Ноември, 2023

Добивај вести на Viber

Во списокот на земји според бројот на милионери по нето вредност (во американски долари) врз основа на годишната проценка на богатството и имотот, составена и објавена од швајцарската банка Credit Suisse, ја нема Македонија. 


Од Балканските земји, на списокот ја има Србија која од 48 земји го зазема 47то место и Грција, која пак го зазема 38 место.

Србија има 33 илјади милионери, додека Грција 81.


На прво место се САД со неверојатни 25,580,000 милионери, кои во глобалниот удел на милионери заземаат дури 39,1 процент.

Зад нив е Кина со 6,190,000 милионери, а на трето место е Јапонија со 3,366,000 милионери.

Русија е на 20 место.

Македонија ја нема на листата, но ни другите земји од Балканот. 

Поделено по региони, најмногу милионери има Северна Америка па Европа, а зад нив е Азија. 

 Според проценките, во средината на 2021 година, во светот имало 56 милиони луѓе чиј имот надминувал еден милион американски долари, од кои речиси 40% живееле во Соединетите држави. Вкупната нето вредност на сите милионери изнесуваше околу 158,261 трилиони долари.


Можеби ќе ве интересира

ЕВЕ КОГА ПОЧНУВА ИСПЛАТАТА НА ПЕНЗИИТЕ: Мартовската пензија која ќе се исплаќа во април треба да биде покачена

ЕВЕ КОГА ПОЧНУВА ИСПЛАТАТА НА ПЕНЗИИТЕ: Мартовската пензија која ќе се исплаќа во април треба да биде покачена

СТРАНЦИТЕ ЌЕ ТРЕБА ДА ТРОШАТ ПОВЕЌЕ ПАРИ: Грција размислува за промена на условите за „златната виза“

СТРАНЦИТЕ ЌЕ ТРЕБА ДА ТРОШАТ ПОВЕЌЕ ПАРИ: Грција размислува за промена на условите за „златната виза“

РАЗВОЈНА БАНКА ЌЕ ПОЗАЈМИ 50 МИЛИОНИ ЕВРА – ќе се поддржуваат микро компаниите, парите се одобрени, државата ќе гарантира

РАЗВОЈНА БАНКА ЌЕ ПОЗАЈМИ 50 МИЛИОНИ ЕВРА – ќе се поддржуваат микро компаниите, парите се одобрени, државата ќе гарантира

ВО АПРИЛ ДОАЃА БОНУС ЗА ВРАБОТЕНИТЕ ВО ОВАА ГЕРМАНСКА КОМПАНИЈА: Ќе добијат повеќе од 7.000 евра, а 90.000 луѓе веќе ги исполнуваат условите

ВО АПРИЛ ДОАЃА БОНУС ЗА ВРАБОТЕНИТЕ ВО ОВАА ГЕРМАНСКА КОМПАНИЈА: Ќе добијат повеќе од 7.000 евра, а 90.000 луѓе веќе ги исполнуваат условите

ВО ПЕТОКОТ СИЛНО „ТРЕСЕЛЕ“ АКЦИИТЕ НА КОМЕРЦИЈАЛНА БАНКА - истргувани близу 500 илјади евра за еден ден, еве колку достигна просечната цена

ВО ПЕТОКОТ СИЛНО „ТРЕСЕЛЕ“ АКЦИИТЕ НА КОМЕРЦИЈАЛНА БАНКА - истргувани близу 500 илјади евра за еден ден, еве колку достигна просечната цена

КАЗНА ОД 200 ЕВРА АКО РАБОТНИКОТ УЧЕСТВУВА ВО ШТРАЈК: Драстичен удар за работната сила во оваа земја

КАЗНА ОД 200 ЕВРА АКО РАБОТНИКОТ УЧЕСТВУВА ВО ШТРАЈК: Драстичен удар за работната сила во оваа земја

РАБОТИ КАКО ДОСТАВАЧ НА ХРАНА И ЗАРАБОТУВА 2.350 ЕВРА МЕСЕЧНО! Го открива трикот за максимален профит: Многумина го одбиваат, а таму се кријат парите

РАБОТИ КАКО ДОСТАВАЧ НА ХРАНА И ЗАРАБОТУВА 2.350 ЕВРА МЕСЕЧНО! Го открива трикот за максимален профит: Многумина го одбиваат, а таму се кријат парите

ЦЕНИТЕ НА ХРАНАТА ДИВЕАТ ВО ХРВАТСКА! Компирите се поскапи за 35 отсто, морковите 50, кромидот 70, а крушите дури 120

ЦЕНИТЕ НА ХРАНАТА ДИВЕАТ ВО ХРВАТСКА! Компирите се поскапи за 35 отсто, морковите 50, кромидот 70, а крушите дури 120

„ИНФЛАЦИЈАТА ЌЕ РАСТЕ“: ЕЦБ објави истражување

„ИНФЛАЦИЈАТА ЌЕ РАСТЕ“: ЕЦБ објави истражување